Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
18. října 2022 20:13
Čas čtení 1:12

TikTok zavádí nová věková omezení. Živě streamovat budeš moci, pokud ti bylo 18 let

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
TikTok zavádí nová věková omezení. Živě streamovat budeš moci, pokud ti bylo 18 let
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití

Tím, jak se zvyšuje věkový průměr uživatelů TikToku, se mění i možnosti v rámci aplikace. Tou nejnovější bude možnost omezit pro uživatele přístupnost na stream podle věku.

TikTok chystá změny. Jak uživatelé aplikace stárnou, mění se i možnosti týkající se věkových omezení. Čínská aplikace se chystá uvést nastavení pro uživatele „pouze dospělé“, která umožní omezit věk sledujících tvých streamů na 18 let. Možnost streamovat by se ti také měla brzo omezit, pokud jsi ještě nepřekročil*a českou věkovou hranici plnoletosti. Upozorňuje na to například tech web Gizmodo.

10. října 2022 21:02 Čas čtení 0:50 Madonna na TikToku naznačila, že je queer Madonna na TikToku naznačila, že je queer

Společnost v pondělním příspěvku přiblížila, co je změnami myšleno. „Je možné, že jsou vaše komediální výstupy vhodnější pro lidi starší 18 let. Také se může stát, že se uživatel chystá mluvit o obtížné životní zkušenosti a cítil by se pohodlněji, kdyby věděl, že je konverzace omezena pro dospělé,“ uvedla. 

Neznamená to však, že by se z aplikace měl stát další prostor pro sexuální obsah. Stále bude platit to, co stojí v pravidlech komunity, tedy že „nepovoluje nahotu, pornografii nebo sexuálně explicitní obsah“.

Omezení se bude týkat i streamerů

Co se streamování týče, TikTok přichází s další novinkou, která se nebude líbit mladým streamerům. Očekává se, že v budoucnu budou moci živě vystoupit před fanoušky jen uživatelé starší 18 let. Nyní je možné streamovat v momentě, pokud účet osoby starší 16 let dosáhl 1000 sledujících. Situace by se měla změnit 23. listopadu.

Krok, který se TikTok rozhodl podniknout, má co do činění s dlouhodobou agendou na ochranu mladých uživatelů, kterou prosazuje.

„V prvním čtvrtletí roku 2022 jsme celosvětově odstranili 20 milionů účtů, u kterých jsme měli podezření, že se jedná o uživatele mladší 13 let. Za stejné období jsme odstranili 100 milionů videí, která porušovala naše pokyny pro komunitu. To je přibližně jedno procento z celkového objemu všech videí nahraných na platformu,“ uvedla v rozhovoru pro Refresher vedoucí provozu pro střední a východní Evropu ve společnosti TikTok Paula Kornaszewska.

22. srpna 2022 6:00 Čas čtení 10:21 Jak uspět na TikToku? Zeptali jsme se šéfky pro náš region Pauly Kornaszewské (Rozhovor) Jak uspět na TikToku? Zeptali jsme se šéfky pro náš region Pauly Kornaszewské (Rozhovor)

To není ale jediná novinka. V rámci multistreamu bude možné vytvořit vysílání až pro pět hostujících účtů. 

Domů
Sdílet
Diskuse