Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
19. října 2022 7:50
Čas čtení 1:19

Pražská policie varuje před mužem, který k sobě láká děti do auta

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pražská policie varuje před mužem, který k sobě láká děti do auta
Zdroj: Policie ČR

Policisté varují před starším mužem, jenž láká děti v Praze 4 a 10 k sobě do auta.

Policisté z Prahy varují před starším, asi padesátiletým mužem, který k sobě do auta lákal malé děti. Informovali o něm v úterý odpoledne na Twitteru. Muž, jenž údajně hovoří česky, k sobě zkoušel nalákat děti různými způsoby, mezi nimiž bylo například pohlazení psa nebo bonbóny. Bližší informace však policie nepředala.

17. října 2022 18:48 Čas čtení 0:57 V Praze 7 byly napadeny tři ženy za jednu noc. Policie hledá pachatele V Praze 7 byly napadeny tři ženy za jednu noc. Policie hledá pachatele

Strážci zákona uvedli, že muž by měl být prošedivělý a že operoval zejména v Praze 4 a 10, odkud získali oznámení. Muž má používat způsoby, o kterých se mluvilo ve spojení s lákáním dětí do aut již před třiceti lety – lákal na sladkosti, pohlazení zvířat (hlavně psa) nebo svezení autem. „Oznámení prověřujeme a v lokalitách Podolí a Strašnice máme posílen výkon služby,“ dodala policie.

O jaké vozidlo se má jednat, policie nespecifikovala. Nicméně vydala soubor opatření, s nimiž mají rodiče děti seznámit. Pokud je děti znají, policie doporučuje, aby je s nimi rodiče v rámci preventivních opatření znovu prošli.

„Prosíme rodiče, ať svým dětem zopakují základní pravidla: nebavit se s cizími lidmi, nebrat si od nich žádné dárky, nikam s nimi nechodit a nesedat k nim do auta,“ doplnili policisté na síti.

Nic neobvyklého

Lákání dětí do aut cizími lidmi bohužel není nic neobvyklého. Jeden případ se například stal v září v Královéhradeckém kraji. Jak informuje Deník, muž v modrém autě se snažil k sobě nalákat před školou v Sobotce desetiletou žákyni. Tvrdil, že jej pro ni poslala maminka. Situaci však vyřešila kolemjdoucí žena, která muži plán překazila a zavolala dívčiny rodiče i policii.

2. května 2024 7:00 Čas čtení 4:19 Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady

O muži s podobnou praktikou jako v Praze zase informovala v květnu policie na Třebíčsku. Pod záminkou, že dá dětem sladkosti, lákal děti k sobě do tmavého auta. Podle Tn.cz jej však naštěstí vždy vylekal někdo z kolemjdoucích, proto se dětem nic nestalo. 

Domů
Sdílet
Diskuse