Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2022 12:30
Čas čtení 8:16
Lukáš Čelka

Chodí za mnou muži s tím, že na sobě nemám mít podprsenku. Narážky mají i před dětmi, říká první slovenská mořská panna

REFRESHER
Uložit Uložené

Maria je důkazem, že je možné plnit si dětské sny.

Slovenka Maria má vskutku velmi netradiční zaměstnání. Kromě práce v IT sektoru se totiž živí jako profesionální mořská panna vystupující pod pseudonymem Perla Mareena. Přestože dospělí jejímu poslání ne vždy rozumějí, nejdůležitější je, že přináší pozitivní energii a kouzlo mezi děti, které ho s údivem přijímají.

Perla Mareena dokázala udivit i naši redakci, když do ní zavítala v plném nasazení i se svou velmi realistickou ploutví. Jak v rozhovoru prozradila, splnila si dětský sen a dnes je připravena plnit jej dětem na různých oslavách a festivalech. Svá vystoupení přitom obohacuje i o důležité informace z oblasti ekologie a ochrany oceánů před znečištěním. „Myslím si, že i děti mě více poslouchají, když mluvím na toto téma, protože odtud pocházím a říkám jim přímo zážitky z moře,“ přiblížila Maria.

Na našem webu ti pravidelně přinášíme rozhovory s inspirativními a zajímavými lidmi. Naposledy jsme vyzpovídali spisovatele Josefa Kariku či prvního slovenského balzamovače zesnulých na Slovensku. Pokud chceš podpořit naši snahu stále zkvalitňovat obsah a získat neomezený přístup k článkům, přidej se do klubu Refresher+.

Jak ses vůbec dostala k tomu, co děláš?

Od malička jsem měla ráda mořské panny a jako mnohé děti jsem si v bazénu hrávala na jednu z nich. Milovala jsem filmy Malá mořská víla či Splash. Mořské panny byly pro mě prostě „topka“.

Jak jsem vyrůstala, uvědomila jsem si, že stát se mořskou pannou není vůbec jednoduché. O něco později však přišel v mém životě zlom, když jsem si řekla, že ve skutečnosti to nemusí být až tak těžké.

Kdy tento zlom přišel a proč nepřišel dříve?

Jako patnáctiletá jsem byla s rodiči na dovolené v Itálii a jako většina teenagerů jsem si celý den hrála na telefonu. Na internetu jsem tehdy zjistila, že v Americe je toto umění běžné a věnuje se mu tisíc a možná i více umělců. Uvědomila jsem si, že to tam berou jako normální věc. Od toho momentu jsem toužila stát se mořskou pannou.

morská panna
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Nebylo to však lehké, protože jako každého člověka mě trápily otázky, jak budu vypadat v očích jiných lidí a co si o mně budou myslet. Bylo pro mě náročné udělat první krok a ponořit se do toho. Po pár letech jsem si však řekla, že už stačilo, neexistují žádné výmluvy a jdu na to.

Profesionální mořskou pannou se staneš po absolvování kurzu. Je třeba mít před ním už nějaké speciální zkušenosti?

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123496 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kolik si mořská panna na Slovensku dokáže vydělat.
  • Jak dlouho vydrží pod vodou na jeden nádech.
  • Zda děti opravdu věří, že je skutečná mořská panna.
  • S jakými nemístnými sexuálními narážkami ji muži obtěžují během práce.
  • Kolik stál její ocas a kde se dá pořídit.
Domů
Sdílet
Diskuse