Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
21. října 2022 15:21
Čas čtení 1:28

Video: Muž si v pražské bance vytipoval 89letou důchodkyni, pak ji přepadl. Lup utratit nestihl

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Video: Muž si v pražské bance vytipoval 89letou důchodkyni, pak ji přepadl. Lup utratit nestihl
Zdroj: Policie ČR

Policisté zveřejnili video z bezpečnostních kamer, na kterých je vidět, jak lupič násilným způsobem okradl skoro devadesátiletou důchodkyni. Peníze si však neužil.

Přepadení se odehrálo v pondělí v Praze. Jednatřicetiletý muž si vyhlédl v bance na Václavském náměstí devětaosmdesátiletou seniorku, kterou sledoval až do jejího domu, kde ji přepadl. Ukradenou hotovost se následně chystal utratit v kasinu, což ale nestihl. Kriminalisté ho tam pár hodin po incidentu dopadli. Policie celý záznam sdílela na sociálních sítích. 

19. října 2022 12:21 Čas čtení 0:49 Polonahá žena v Praze tančila kolem ohně na dětském hřišti Polonahá žena v Praze tančila kolem ohně na dětském hřišti

Jak k celému přepadení došlo? Seniorka si šla vybrat peníze do banky, kde ji oslovil neznámý muž. Nabídl se, že jí pomůže s obsluhou automatu na pořadové lístky i se samotným výběrem. Seniorka nechala muže, aby jí pomohl, jenže netušila, že ji muž poté bude sledovat až domů.

„Pod smyšlenou legendou vstoupil do domu a snažil se z ní peníze vymámit. Tvrdil, že je pracovníkem banky a že peníze, které vybírala, jsou falešné a musí je vrátit. To se však seniorce nezdálo a odmítala mu jakékoliv peníze vydat. V tu chvíli jí muž vytrhl nákupní tašku na kolečkách, kde měla uloženou peněženku, a začal ji prohledávat,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Důchodkyně se snažila své cennosti ubránit, jenže útočník byl silnější. Odstrčil ji tak, že spadla na zem, následně celý obsah vozíku vysypal na zem, sebral peněženku a utekl.

Rychlá práce policie

Kriminalistům se však podařilo rychle zareagovat. Pomocí záběrů z bezpečnostních kamer v bance i v domě zjistili, jak muž vypadá, a začali po něm pátrat. Podařilo se vysledovat jeho následné plány. Jednatřicetiletý muž se totiž chystal ukradené peníze utratit v kasinu.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

„V tom mu ale zabránili kriminalisté, kteří ho na místě zadrželi. Lustrací zjistili, že se jedná o jednatřicetiletého recidivistu, který stejný modus operandi použil před deseti lety při jiném loupežném přepadení seniorky, za které byl odsouzen na šest a půl roku nepodmíněně. 

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, čemuž státní zástupce a posléze i soudce vyhověli,“ dodal Hrdina.

Recidivista nyní stojí před dalším možným trestem. Je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse