Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
25. října 2022 10:04
Čas čtení 0:51

Video: „Ministr vnitra, Vít Rakušaaan!“ Moderátor uváděl tiskovou konferenci jako boxerský zápas

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Video: „Ministr vnitra, Vít Rakušaaan!“ Moderátor uváděl tiskovou konferenci jako boxerský zápas
Zdroj: Úřad vlády ČR

Tisková konference Pražského procesu o migraci začala zřejmě trochu jinak, než její účastníci očekávali.

V Praze se v pondělí odpoledne sešli evropští ministři na dvoudenní konferenci o migraci v rámci takzvaného Pražského procesu. Jejich debaty se ubírají směrem k současným migračním výzvám, včetně dramatického nárůstu nelegální migrace podél západobalkánské migrační trasy. Ta je podle ministerstva vnitra aktuálně hlavní trasou pro nelegální migraci do EU. Probírají se ale samozřejmě i dopady války na Ukrajině, kvůli které na konferenci nebyly pozvány Rusko ani Bělorusko.

Složitým tématům navzdory se první den konference účastníci i zřejmě trochu pobavili. Moderátor totiž politiky u debatních pultů uváděl spíše jako neohrožené bojovníky. Na komickou situaci upozornila na svém Twitteru Česká televize.

Vít Rakušaaan

„Vidíte čtyři hosty dnešní tiskové konference a dovolte mi je představit,“ začal slibně moderátor. Nicméně pokračoval: „Jako první, ministr vnitra České republiky, Vít Rakušaaan. Vedle něj stojí eurokomisařka pro vnitřní věci, Ylva Johanssooon.“

Výrazné protažení jména se nevyhnulo ani dvou zbývajícím řečníkům z Makedonie a Kyrgyzstánu. Pokud by si tak posluchač odmyslel funkce, saka a kostýmky, rázem by se mohl ocitnout na uvádění boxerů do ringu.

Domů
Sdílet
Diskuse