Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
28. října 2022 12:34
Čas čtení 0:59

Princ náhradník. Harry brzy vydá své memoáry, ve kterých se vypisuje ze svých pocitů

Kategorie:
Osobnosti
Uložit Uložené
Princ náhradník. Harry brzy vydá své memoáry, ve kterých se vypisuje ze svých pocitů
Zdroj: WireImage/Karwai Tang

Detailní zpověď vévody ze Sussexu prozradí, proč se rozhodl vzdát královských povinností a přestěhovat se do Spojených států.

Spare, v češtině tedy Přebytečný, Náhradník. Takový název ponesou memoáry vévody ze Sussexu, prince Harryho, v nichž by měl mimo jiné osvětlit, proč se rozhodl vzdát královských povinností a přestěhovat se do Spojených států. Zprávu ohlásilo nakladatelství Penguin Random House na Instagramu.

Kniha, která má vyjít 10. ledna příštího roku, budí velký rozruch. Buckinghamský palác nicméně dodal, že vydání knihy nebude komentovat, uvedlo BBC.

21. května 2021 13:31 Čas čtení 1:07 Princ Harry přiznal, že po smrti Diany bral drogy a zoufale se opíjel. Královská rodina mu s Meghan odmítala dovolit odejít Princ Harry přiznal, že po smrti Diany bral drogy a zoufale se opíjel. Královská rodina mu s Meghan odmítala dovolit odejít

„Když byla Diana, princezna z Walesu, uložena k odpočinku, miliardy lidí přemýšlely, co si princové musí myslet a co musí cítit. A jak se jejich životy vyvinou... Pro Harryho je to konečně jeho příběh,“ lákalo vydavatelství na vydání knihy, která by se měla v obchodech objevit na začátku příštího roku.

Název Spare, který v překladu znamená „být navíc“ nebo také „náhradník“, má být údajně narážkou na frázi, že monarchie potřebují „dědice a náhradníka“, tedy „heir and a spare“. Hierarchie britské královské rodiny je totiž jasně daná: princ William je dědicem trůnu, přičemž Harry, který se trůnu nejspíš nikdy nedočká, musí hledat jiný smysl života.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Penguin Random House (@penguinrandomhouse)

Očekává se, že kniha bude zaručeným bestsellerem. Také je ale nutno přihlédnout k tomu, že od oznámení jejího vydání se spousta věcí změnila. Zejména smrt královny Alžběty II. je klíčovou událostí, na niž se v knize s největší pravděpodobností nemyslí. Jeho otec se stal králem, jeho manželka Camilla je královna choť. 

Čtenáři tak budou nejspíš očekávat delikátní a vybalancované vyprávění, což se „surovou a neochvějnou upřímností“ slibovanou v knize nemusí úplně korespondovat.

Domů
Sdílet
Diskuse