Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
29. října 2022 20:09
Čas čtení 0:37

Na halloweenské party v Jižní Koreji zemřelo v tlačenici nejméně 120 lidí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Na halloweenské party v Jižní Koreji zemřelo v tlačenici nejméně 120 lidí
Zdroj: TASR/Jonhap

V oblasti se údajně nacházelo 100 000 lidí, kteří slavili první venkovní halloweenskou party od vypuknutí pandemie.

Aktualizace 21:11 – V Jižní Koreji zemřelo při tlačenici během halloweenských oslav v hlavním městě nejméně 120 lidí. Tisková agentura Yonhap citovala záchrannou službu, podle níž bylo v soulské čtvrti Itaewon zraněno dalších 150 lidí.

Na videozáznamech z místa jsou vidět pytle s těly na ulicích, záchranáři provádějící resuscitaci a záchranáři snažící se vytáhnout lidi uvězněné pod ostatními. Informuje o tom BBC a The Guardian. Zatím není jasné, co bylo příčinou incidentu.

soul
Zdroj: TASR/Jonhap

V oblasti se údajně nacházelo 100 000 lidí, kteří slavili první venkovní halloweenskou party od vypuknutí pandemie. Ve zprávách na sociálních sítích zveřejněných dříve večer někteří lidé poznamenali, že oblast Itaewon byla tak přeplněná, že se tam necítili bezpečně.

Hosu Lee z BBC, který místo události navštívil, uvedl, že viděl spoustu zdravotnického personálu a spoustu sanitek, které odvážely těla jedno po druhém.

Hosu Lee řekl, že mezi davy byly tisíce lidí a řada těl přikrytých modrými prostěradly. Jihokorejský prezident Jun Sok-jol svolal kvůli tragédii mimořádné zasedání. 

Domů
Sdílet
Diskuse