Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad
30. října 2022 18:18
Čas čtení 0:50

V Indii se do řeky zřítil most se stovkami lidí. Úřady hlásí desítky obětí

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Most byl otevřen před pár dny po rozsáhlé rekonstrukci.

V Indii se zřítil most, na kterém v době pádu stály stovky lidí. Most nacházející se v indickém západním státě Gudžarát pocházel z 19. století, ale v posledních měsících prošel rekonstrukcí a nově ho otevřeli jen před pár dny. Informují o tom BBC a The Guardian.

Podle indických médií zatím úřady informovaly o minimálně 40 mrtvých osobách, které z mostu spadly do řeky Macchu ve městě Morbi. Most dlouhý 230 metrů vznikl za koloniálních dob, kdy Indii v 19. století vládli Britové.

Desítky lidí zůstaly po propadu mostu zaklíněny v konstrukci v chladné vodě, odkud se je snažili vysvobodit nejprve lidé přítomní na místě tragédie a následně již záchranné složky. Ve videích zveřejněných na sociálních sítích je vidět, že se lidé snažili z řeky vyšplhat zpět do bezpečí po spadlé konstrukci mostu a ochranných sítích.

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Na mostě se podle místních médií mohlo v době zřícení nacházet odhadem až 400 lidí, ale zatím není jasné, proč most nevydržel nápor a co tragédii způsobilo.

indie
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse