Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
31. října 2022 9:08
Čas čtení 0:58

V týdnu se citelně ochladí, přijdou také přeháňky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V týdnu se citelně ochladí, přijdou také přeháňky
Zdroj: Pixabay

Sluníčka si v následujících dnech moc neužijeme.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) končí babí léto a vyšší teploty, které v Česku v posledních dnech panovaly. Zatímco v pondělí rtuť teploměru ještě překoná dvacet stupňů, postupně se kvůli přicházející studené frontě ochladí. 

Pokles teplot, mlhy a přeháňky

Pondělí sice ještě místy odstartují mlhy a nízká oblačnost nebo ojedinělé mrholení, teploty ale postupně vyšplhají na sedmnáct až jednadvacet stupňů Celsia. Úterý už tak teplotně přívětivé nebude. Nejvyšší denní teploty se dostanou na hodnotu maximálně patnácti stupňů Celsia, mlhy budou na většině území, jen ojediněle může být polojasno. Někde se může objevit mrholení a slabý déšť.

Ve středu bude polojasno, během dne přechodně oblačno a občas se mohou objevit slabé přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí třinácti až sedmnácti stupňů, na západě Čech kolem jedenácti. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Oblačnost bude přibývat i ve čtvrtek, přijde navíc další pokles teplot na maximálně čtrnáct stupňů Celsia. Podobně bude také v pátek, kdy meteorologové očekávají převážně zataženo, od západu postupně na většině území déšť, místy i vydatnější.

A jaké počasí nás čeká o víkendu? Bude oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Objeví se opět déšť, na horách budou v sobotu smíšené srážky.

Domů
Sdílet
Diskuse