Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
8. listopadu 2022 9:29
Čas čtení 0:43

Rodina v Německu izolovala osmiletou Marii. Nikdy neviděla les, nejela autem a sotva vyšla schody

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Rodina v Německu izolovala osmiletou Marii. Nikdy neviděla les, nejela autem a sotva vyšla schody
Zdroj: Pxhere/volně k užití

Osmiletá dívka, kterou matka a prarodiče v západním Německu údajně zavírali od jejího necelého roku, se dostala na svobodu.

Dívka, kterou německá média označují pouze jako „Maria“, strávila většinu z posledních sedmi a půl let v zamčeném pokoji v domě svých prarodičů v Attendornu, městě východně od Kolína nad Rýnem. Německou policii a pracovníky sociálně-právní ochrany mládeže dovedly k jejímu objevení anonymní tipy.

Lékaři, kteří dívku vyšetřili po jejím osvobození 23. září, nezjistili žádné známky fyzického týrání ani podvýživy. Přestože také nikdy nechodila do školky ani do školy, uměla číst a počítat. Izolace měla ovšem výrazný vliv na její psychický i fyzický vývoj. Podle deníku The Guardian byla fyzicky tak nevyvinutá, že sotva zvládla vyjít schody. Při vyšetření taktéž údajně uvedla, že nikdy neviděla les, nebyla na louce ani nejela autem.

Proč byla dívka téměř celý život ukryta před veřejností, zůstává nejasné. Její matka a prarodiče při policejním výslechu odmítli vypovídat. Podle serveru ABC je zatím pouze známé, že matka sdělila úřadům a dítěti otce, od kterého se odloučila, že se stěhuje do Itálie. Místo toho ale zůstala v Attendornu.

3. listopadu 2022 14:14 Čas čtení 1:18 Příběh Harmonie-Rose Allen: Nebyl jí ani rok, když přišla o ruce i nohy. Dnes se věnuje gymnastice Příběh Harmonie-Rose Allen: Nebyl jí ani rok, když přišla o ruce i nohy. Dnes se věnuje gymnastice

Státní zástupce matku obvinil ze zbavení svobody a týrání dítěte, hrozí jí až 10 let vězení. Vyšetřováni jsou také prarodiče.

Domů
Sdílet
Diskuse