Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
8. listopadu 2022 16:46
Čas čtení 0:43

Alena Vitásková vzdala boj o Hrad. Jedna ze Zemanových favoritek nechce být v šedi ostatních kandidátů

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Alena Vitásková vzdala boj o Hrad. Jedna ze Zemanových favoritek nechce být v šedi ostatních kandidátů
Zdroj: TASR/AP

Exšéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) o svém rozhodnutí informovala na Facebooku.

Někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková se nebude ucházet o post prezidentky České republiky. Vitásková sice podle svých slov posbírala přesně 64 643 podpisů, pro svou účast ale požadovala podporu sta tisíc občanů. „S tímto mandátem bych se zařadila do šedi ostatních kandidátů,“uvedla na Facebooku.

Zeman má ve hře další dva favority

„Vysoká podpora občanů, sto tisíc podpisů, byla pro mě měřítkem úspěšnosti v následujících volbách a rovněž podmínkou sponzorů pro financování mé kampaně,“ vysvětlila a doplnila, že by navíc byla znevýhodněna oproti kandidátům a kandidátkám, kteří mají podporu vlády, politických stran, odborů, oligarchických, zájmových a mediálních skupin. Poděkovala těm, kteří ji svým podpisem podpořili.

Stávající prezident Miloš Zeman přitom bývalou šéfku ERÚ řadil k těm, které by si představoval jako své nástupce na Pražském hradě. Kromě ní jmenoval Zeman ještě prezidenta Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého, šéfa odborářů Josefa Středulu a bývalého premiéra Andreje Babiše. Poslední dva jmenovaní se do klání o prezidentský úřad přihlásili. 

Poslední volební průzkum z října letošního roku řadil Alenu Vitáskovou na osmé místo. Od voličů a voliček by se dočkala 3,5 procenta hlasů. 

Domů
Sdílet
Diskuse