Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tomáš Šusták TASR
12. listopadu 2022 17:21
Čas čtení 0:56

Elon Musk straší zaměstnance Twitteru. Firmu prý čeká rozhodující období

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Elon Musk straší zaměstnance Twitteru. Firmu prý čeká rozhodující období
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Společnost ztrácí téměř 4 miliony dolarů denně.

Nový vlastník Twitteru Elon Musk telefonicky upozornil své zaměstnance na možnost bankrotu sociální sítě. Završil tak chaotický den, během kterého společnost opustili vysoce postavení manažeři a firma dostala varování od regulačních úřadů v USA. Informuje o tom TASR.

Elon Musk řekl zaměstnancům sociální sítě, že je nepravděpodobné, že přežije nadcházející pokles hospodářství, pokud se jí nepodaří nahradit mizející příjmy z reklamy. Miliardář předtím na Twitteru uvedl, že společnost ztrácí téměř 4 miliony dolarů denně.

10. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 4:58 Elon Musk řídí Twitter jako Teslu. A svět napjatě čeká, až nabourá (Komentář) Elon Musk řídí Twitter jako Teslu. A svět napjatě čeká, až nabourá (Komentář)
Elon Musk
Zdroj: Getty Images/NDZ/Star Max/GC Images

Ve čtvrtek zároveň odstoupili klíčoví manažeři – Yoel Roth, který měl na starost boj proti nenávistným projevům, dezinformacím a spamu, Robin Wheeler, viceprezident prodeje, a Lea Kissner, která vedla oddělení bezpečnosti.

Jejich odchod přichází poté, co americká Federální obchodní komise oznámila, že sleduje vývoj na Twitteru s „hlubokým znepokojením“.

Musk mění Twitter k obrazu svému

Elon Musk, který teprve před několika týdny platformu převzal za 44 miliard dolarů, udělal ve společnosti několik drastických změn. V rámci svých prvních kroků v čele Twitteru ohlásil hromadné propouštění, přičemž propustil i generálního ředitele.

Kromě masivního propouštění oznámil také to, že si za ověřené účty plánuje žádat 8 dolarů měsíčně. Nový šéf platformy ukončil i práce z domova a nařídil všem zaměstnancům Twitteru, aby se vrátili do kanceláří.

Podnikatel na Twitteru napsal, že sociální síť kupuje, protože pro budoucnost civilizace je důležité mít společné digitální náměstí, na kterém lze zdravým způsobem diskutovat o široké škále názorů. Jen čas ukáže, jak jeho vize sociální sítě opravdu dopadne.

Domů
Sdílet
Diskuse