Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
12. listopadu 2022 19:17
Čas čtení 1:14

Doja Cat si dělá srandu z Elona Muska na Twitteru. Miliardář jí umožnil bizarní změnu jména

Kategorie:
Osobnosti
Uložit Uložené
Doja Cat si dělá srandu z Elona Muska na Twitteru. Miliardář jí umožnil bizarní změnu jména
Zdroj: Getty Images/Timothy Norris

Rapperka si změnila jméno i na Elon Musk, přičemž do profilovky si dala jeho starou fotku.

Americká rapperka Doja Cat je mimo jiné známá také tím, že si na Twitteru často mění svůj nickname. Jak informuje Rolling Stone, před pár dny si ho změnila na „Christmas“ (Vánoce), avšak mezitím nový majitel Twitteru – miliardář Elon Musk – upravil politiku a pravidla sociální sítě. Jedna ze změn byla, že si ověřené účty nemohou měnit přezdívky, aby se předešlo odcizení identity.

Jelikož si Doja, civilním jménem Amala Ratna Zandile Dlamini, nechtěla nechat přezdívku Vánoce navždy, poprosila veřejně Muska, zda by jí neumožnil změnu jména na původní. „Nechci se jmenovat Vánoce navždy. Elone, prosím, pomozte mi, udělala jsem chybu,“ napsala na sociální síti.

Majitel společností Tesla a SpaceX jí později odpověděl: „Teď byste měla mít možnost změnit si jméno,“ napsal Musk v reakci na tweet rapperky. Doja si však z Elona vystřelila a nejprve si změnila jméno na Elon Musk, přičemž do profilovky si dala jeho starou fotku, kde měl plešku. Miliardáři poděkovala za pomoc. Následně si změnila jméno na „fart“ (prd), píše Daily Mail. Po aktualizaci nastavení přidala sérii tweetů „#boob“, „c*ck“, „cack“ a „ussy“.

10. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 4:58 Elon Musk řídí Twitter jako Teslu. A svět napjatě čeká, až nabourá (Komentář) Elon Musk řídí Twitter jako Teslu. A svět napjatě čeká, až nabourá (Komentář)

Elon Musk, který teprve před několika týdny platformu převzal za 44 miliard dolarů, udělal ve společnosti několik výrazných změn. V rámci svých prvních kroků v čele Twitteru ohlásil hromadné propouštění, přičemž propustil i generálního ředitele.


Kromě masivního propouštění oznámil také to, že za ověřené účty plánuje účtovat 8 dolarů měsíčně. Nový šéf platformy ukončil i práce z domova a nařídil všem zaměstnancům Twitteru, aby se vrátili do kanceláří.

Podnikatel na Twitteru napsal, že sociální síť kupuje, protože pro budoucnost civilizace je důležité mít společné digitální náměstí, na kterém lze zdravým způsobem diskutovat o široké škále názorů. Mnozí kritici však upozorňují, že Musk nechá zcela volné ruce i dezinformátorům a konspirátorům.

Domů
Sdílet
Diskuse