Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
13. listopadu 2022 9:10
Čas čtení 0:57

VIDEO: Šampion UFC padl! Pereira ukončil Adesanyu tvrdým TKO a je novým králem střední váhy

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
VIDEO: Šampion UFC padl! Pereira ukončil Adesanyu tvrdým TKO a je novým králem střední váhy
Zdroj: Getty Images/Jamie Squire

Očekávaná bitva mezi Isrealem Adesanyou a Alexem Pereirou přinesla strhující závěr.

Na trůn střední váhy organizace UFC usedl nový šampion. A sesadit jej pro kohokoliv bude nesmírně těžké. Dosavadní král této divize Israel „The Stylebender“ Adesanya (23:2) se v noci na dnešek v newyorské Madison Square Garden střetl se svým rivalem Alexem Pereirou (7:1), který šampiona po sérii tvrdých úderů ukončil v pátém kole.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Navzdory výhře měl i Pereira chvíli na mále. Koncem prvního kola totiž dokázal nigerijsko-novozélandský zápasník Adesanya, který ve střední váze v UFC nikdy předtím neprohrál, dostat Brazilce do problémů. Pereira však údery ustál a od druhého kola dál se snažil vyvíjet tlak. Ten vyvrcholil právě v pátém kole.

Pereira trefil Adesanyu u pletiva tvrdou kombinací, po níž šel šampion krátce do kolen, a i přesto, že se dokázal pohotově postavit, na útoky Brazilce zkrátka nedokázal reagovat. Po několika dalších přesně trefených kombinacích rozhodčí boj ukončil a o vítězi bylo rozhodnuto.

Pereira si kromě výhry a pásu šampiona odnesl také finanční bonus za výkon večera. Ten dostala také staronová čínská šampionka muší váhy Zhang Weili, která uškrtila (rear-naked choke) svoji soupeřku Carlu Esparzu.

Zajímavostí je, že Pereira a Adesanya se proti sobě v minulosti už dvakrát střetli, nikoliv však podle pravidel MMA, ale v kickboxu. Pokaždé vyhrál Pereira, který v jednom ze vzájemných zápasů Adesanyu tvrdě knockoutoval.

Domů
Sdílet
Diskuse