Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
13. listopadu 2022 9:52
Čas čtení 0:50

ČHMÚ vydal novou předpověď počasí: Česko čeká další ochlazení

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ vydal novou předpověď počasí: Česko čeká další ochlazení
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zatímco v minulých dnech jsme se ještě alespoň pár slunečních paprsků dočkali, na následující dny je meteorologové moc neočekávají. Užijeme si je maximálně v pondělí a úterý. Navíc přijde další citelné ochlazení, nebude víc než deset stupňů Celsia. 

12. listopadu 2022 9:00 Čas čtení 3:42 Kam na výlet: Zaniklá osada Königsmühle se před okolním světem ukrývá v tajemném krušnohorském údolí Kam na výlet: Zaniklá osada Königsmühle se před okolním světem ukrývá v tajemném krušnohorském údolí

Oblačno, mlha a mrholení a na horách sníh 

V pondělí bude zataženo s nízkou oblačností, místy se objeví mlhy a ojediněle mrholení. Skoro jasno a polojasno bude ještě na horách, odpoledne místy i v nižších polohách. Teploty se budou přes den pohybovat mezi pěti až devíti stupni Celsia, v noci klesnou až k jednomu stupni. 

Sluneční paprsky by se mohly ojediněle objevit ještě v úterý, jinak bude zataženo, mlhavo, ojediněle s mrholením nebo slabým deštěm. Rtuť teploměru trochu klesne na maximálně osm stupňů, v noci by mohla klesnout i pod bod mrazu.

Ve středu už bude převážně zataženo, mlhavo, ojediněle mrholení. Na západě navíc bude pršet. Teploty se budou přes den pohybovat mezi šesti až deseti stupni Celsia. Podobné počasí očekávají meteorologové i ve čtvrtek.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

V pátek a o víkendu oblačno až zataženo. Místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky, polojasno bude jen přechodně. Na horách přijdou postupně srážky smíšené nebo sněhové. Teploty opět nepřekonají hranici deseti stupňů, v noci by při malé oblačnosti mohly být i –⁠3 °C.

Zpět
Sdílet
Diskuse