Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
14. listopadu 2022 11:00
Čas čtení 1:00

Svět MMA truchlí. V pouhých 38 letech zemřela jedna z legend UFC, zápasník prohrál boj s těžkou nemocí

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené

Bývalý bojovník UFC Anthony Johnson zemřel. Bývalí soupeři na něj vzpomínají jako na jednoho z nejtvrdších bojovníků, ale také jako na jednoho z nejmilejších lidí.

Svět bojových sportů zasáhla v neděli večer smutná zpráva. Ve věku pouhých 38 let zemřel bojovník Anthony „Rumble“ Johnson, který zápasil v největších světových organizacích včetně UFC. Informovala o tom stanice ESPN. Zápasník se delší dobu léčil z těžké nemoci, jeho smrt byla dle novináře Kevina Iola způsobena selháním orgánů v důsledku Non-Hodgkinova lymfomu a vzácné poruchy imunity.

„Nejděsivější bojovník a nejmilejší člověk“

Anthony Johnson v letech 2014 až 2017 zápasil pod hlavičkou největší MMA organizace světa UFC, kde dvakrát bojoval o šampionský pás v polotěžké váze. V roce 2017 oznámil konec kariéry, nakonec se ale vrátil v roce 2021 do zápasu v organizaci Bellator, kde vyhrál po knockoutu v druhém kole.

Jak připomíná server MMA Fighting, Johnson se měl znovu do klece postavit ještě téhož roku proti šampionovi Bellatoru Vadimu Nemkovovi, kvůli nemoci však musel ze zápasu odstoupit. Veřejně však neoznámil, s jakými zdravotními problémy bojoval. Johnson v kariéře posbíral 23 výher a 6 porážek.

anthony johnson
Zdroj: Getty Images/Steve Marcus

Se zesnulým bojovníkem se na sociálních sítích rozloučila řada jeho bývalých kolegů. Hold mu vzdal i jeho někdejší soupeř a šampion Daniel Cormier. „Odpočívej v pokoji, bratře. Na někoho, kdo naháněl strach tolika lidem, byl Anthony Johnson ve skutečnosti láskyplný člověk (...). Život někdy není fér,“ napsal na Twitteru.

21. února 2024 12:00 Čas čtení 10:05 Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří

K úmrtí Johnsona se vyjádřil i bývalý šampion Glover Teixeira. „Jsem z těchto zpráv velmi smutný. Byl to jeden z nejděsivějších a nejtvrdších soupeřů, jakým jsem kdy čelil, a zároveň jeden z nejpokornějších lidí, jaké jsem kdy potkal. Mám zlomené srdce. Vyjadřuji upřímnou soustrast jeho rodině,“ napsal Brazilec.

Domů
Sdílet
Diskuse