Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2022 7:43
Čas čtení 0:35
Dominik Vetrák

Black Panther: Wakanda Forever v kinech láme rekordy. Celosvětově vydělal již skoro 400 milionů dolarů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Black Panther bude ziskovým filmem, ale nevydělá tolik, co jednička.

Server Collider a WSJ informují, že Black Panther: Wakanda Forever dosáhl kasovního rekordu v podobě největšího listopadového premiérového víkendu v kinech v USA a Kanadě. Snímku se tam za první víkend podařilo vydělat 180 milionů dolarů, čímž překonal předchozí rekord filmu The Hunger Games: Catching Fire.

Zároveň je to ale méně než premiérový víkend komiksovky Doctor Strange in the Multiverse of Madness (187 milionů) a méně než v případě jedničky Black Panther (202 milionů). Vzhledem k celkovým nižším tržbám, které studia od začátku pandemie zaznamenávají v kinech po celém světě, je to stále velmi vysoké číslo. 

Anketa:
Chystáš se do kina na dvojku Black Panthera?
Jasně!
Rozhodnu se později.
Nechystám.
Jasně!
60 %
Rozhodnu se později.
17 %
Nechystám.
22 %

Celosvětově má ​​snímek po prvním víkendu na kontě 380 milionů dolarů. Pro srovnání, Doctor Strange 2 vydělal po premiérovém víkendu celosvětově 450 milionů dolarů a nakonec v kinech utržil 955 milionů dolarů. Není to stoprocentní ukazatel, ale může nám to napovědět, jaké šance má Black Panther: Wakanda Forever na miliardové kinotržby.

Black Panther
Zdroj: Marvel Studios
Domů
Sdílet
Diskuse