Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radim Šlechta
15. listopadu 2022 v 13:13
Čas čtení 0:55

Benešov: Požár obchodu je pod kontrolou, zranilo se 5 osob

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Benešov: Požár obchodu je pod kontrolou, zranilo se 5 osob
Zdroj: HZS ČR

Požár obchodu v centru Benešova vypukl ve včerejších odpoledních hodinách.

Požár v Benešově se podařilo dostat pod kontrolu, v úterních ranních hodinách se poplach snížil na II. stupeň, dopoledne hasičské jednotky prováděly monitoring a dohašování skrytých ohnisek. Společně se záchranáři evidují pět zraněných osob, z toho dva civilisty a tři příslušníky svého sboru. Informují o tom na sociálních sítích.

Obchod v centru Benešova začal hořet v pondělí v odpoledních hodinách. Hasiči vyhlásili čtvrtý, tedy nejvyšší možný, stupeň poplachu. Postupně se poplach snížil na druhý stupeň a některé jednotky se z místa stáhly. Podle statika je vstup do objektu momentálně možný pouze pro zasahující jednotky a vyšetřovatele, který zjišťuje příčinu požáru.   

„Dům prohlédl statik a následně se naplánoval zásah zevnitř budovy, který by měl vše definitivně uhasit. Dnešní noc bude dlouhá a přeji všem, ať zásah zvládnou ve zdraví. Jsem ráda, že se zatím nepotvrdila žádná ztráta na životech. A doufám, že to tak zůstane,“uvedla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Hasičský sbor eviduje pět zraněných osob. Zranili se dva lidé z civilu a tři příslušníci HZS. Jejich stav si ale nevyžádal hospitalizaci a všichni zranění byli ošetřeni na místě. Zatím není potvrzena ani žádná ztráta na životech. Souběžně probíhalo i chemické měření. Chemická laboratoř Kamenice ale neodhalila žádné nadlimitní hodnoty. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse