Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
15. listopadu 2022 13:13
Čas čtení 0:55

Benešov: Požár obchodu je pod kontrolou, zranilo se 5 osob

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Benešov: Požár obchodu je pod kontrolou, zranilo se 5 osob
Zdroj: HZS ČR

Požár obchodu v centru Benešova vypukl ve včerejších odpoledních hodinách.

Požár v Benešově se podařilo dostat pod kontrolu, v úterních ranních hodinách se poplach snížil na II. stupeň, dopoledne hasičské jednotky prováděly monitoring a dohašování skrytých ohnisek. Společně se záchranáři evidují pět zraněných osob, z toho dva civilisty a tři příslušníky svého sboru. Informují o tom na sociálních sítích.

Obchod v centru Benešova začal hořet v pondělí v odpoledních hodinách. Hasiči vyhlásili čtvrtý, tedy nejvyšší možný, stupeň poplachu. Postupně se poplach snížil na druhý stupeň a některé jednotky se z místa stáhly. Podle statika je vstup do objektu momentálně možný pouze pro zasahující jednotky a vyšetřovatele, který zjišťuje příčinu požáru.   

„Dům prohlédl statik a následně se naplánoval zásah zevnitř budovy, který by měl vše definitivně uhasit. Dnešní noc bude dlouhá a přeji všem, ať zásah zvládnou ve zdraví. Jsem ráda, že se zatím nepotvrdila žádná ztráta na životech. A doufám, že to tak zůstane,“uvedla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Hasičský sbor eviduje pět zraněných osob. Zranili se dva lidé z civilu a tři příslušníci HZS. Jejich stav si ale nevyžádal hospitalizaci a všichni zranění byli ošetřeni na místě. Zatím není potvrzena ani žádná ztráta na životech. Souběžně probíhalo i chemické měření. Chemická laboratoř Kamenice ale neodhalila žádné nadlimitní hodnoty. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse