Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
17. listopadu 2022 8:36
Čas čtení 0:48

ČHMÚ: Česko pokryje sněhová nadílka

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ: Česko pokryje sněhová nadílka
Zdroj: Unsplash/Viktor Bystrov/volně k užití

Do Česka míří studená fronta, která přinese sněhové přeháňky.

Do Česka míří studená fronta a spolu s ní i sněhové přeháňky. V některých částech republiky bude podle Českého hydrometeorologického ústavu sněžit již v pátek, během soboty už sněhová pokrývka zahalí větší část republiky. Teploty se do konce týdne budou pohybovat od –2 do 8 °C.

16. listopadu 2022 20:28 Čas čtení 0:42 Čaputová v Praze: Čelíme nenávisti a frustraci, tento 17. listopad by měl být o slušnosti Čaputová v Praze: Čelíme nenávisti a frustraci, tento 17. listopad by měl být o slušnosti

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno a místy se budou vyskytovat mlhy, kterých bude v průběhu dne ubývat. Na severovýchodě republiky lze očekávat déšť, který se bude v polohách nad 800 metrů měnit ve sníh. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 4 do 8 °C.

Také v pátek bude zataženo až oblačno, zpočátku mlhy a postupně na celém území déšť. V místech nad 500 metrů a na severovýchodě republiky očekávají meteorologové sněžení. Rtutě teploměrů se přes den vyšplhají na 3 až 7 °C.

V sobotu by se větší část republiky měla zahalit do sněhové přikrývky. Bude oblačno až zataženo, a ačkoli bude zpočátku dne pršet, déšť se bude postupně měnit na sníh. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi –2 a 2 °C.

Podobné počasí by mělo panovat také v neděli, kdy nejvyšší denní teploty budou 0 až 4 °C. Bude převážně oblačno a v celém Česku očekáváme slabé sněžení nebo déšť se sněhem. 

Domů
Sdílet
Diskuse