Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tomáš Šusták
20. listopadu 2022 10:19
Čas čtení 0:35

Chris Hemsworth má genetickou predispozici k Alzheimerově chorobě. Bere si na čas volno

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Chris Hemsworth má genetickou predispozici k Alzheimerově chorobě. Bere si na čas volno
Zdroj: Getty Images/Dia Dipasupil

Hercův dědeček už Alzheimerovou chorobu má.

Herec Chris Hemsworth si plánuje vzít dovolenou poté, co dokončí turné k seriálu Limitless, informuje Vanity Fair. Šestidílný dokumentární seriál má divákům odhalit tipy, jak zabránit účinkům stárnutí, jak zůstat fit, být chytřejší a silnější bez ohledu na věk.

16. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:36 Režisérovi Lidské stonožky přejí smrt, jeho novinku o klubu onanujících nechce už dva roky nikdo vydat Režisérovi Lidské stonožky přejí smrt, jeho novinku o klubu onanujících nechce už dva roky nikdo vydat

Právě při natáčení zmiňovaného seriálu se herec dozvěděl o své genetické predispozici. V páté epizodě podstoupil vyšetření u lékaře, díky kterému zjistil, že jeho DNA obsahuje geny spojené se zvýšeným rizikem Alzheimerovy choroby. Herec má momentálně 8krát až 10krát vyšší šanci na propuknutí nemoci.

Touto zákeřnou nemocí trpí i Hemsworthův dědeček. „Nejsem si jistý, jestli si vlastně něco pamatuje. Častokrát začne jen tak mluvit holandsky, což je jeho původní jazyk,“ uvedl herec. „Někdy mluví v holandštině, jindy v angličtině a občas se stane, že tyto jazyky mísí,“ dodal.

„Až se vrátím domů z turné, vezmu si pořádně dlouhou dovolenou a prostě zpomalím. Budu se svými dětmi a ženou,“ přiblížil své plány.

Domů
Sdílet
Diskuse