Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
21. listopadu 2022 19:49
Čas čtení 1:02

Muž z Aše se vloupal do domu a pokusil se udusit spícího majitele. Ten předstíral smrt, čímž si zachránil život

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Muž z Aše se vloupal do domu a pokusil se udusit spícího majitele. Ten předstíral smrt, čímž si zachránil život
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Kriminalisté z Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Aše, který se pokusil zabít spícího muže v jeho vlastním domě. Hrozí mu až výjimečný trest.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Aše, který se na začátku listopadu pokusil zabít spícího majitele domu. Ten předstíral svou smrt a čekal, až pachatel pobere cennosti v domě. Pak se vydal k sousedům, kteří mu zavolali pomoc. Pachateli za spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody hrozí až výjimečný trest, informuje Policie ČR.

21. listopadu 2022 16:34 Čas čtení 1:25 Reportérku v Kataru okradli přímo během živého vstupu. Policie jí pak nabídla, že může vybrat trest pro pachatele Reportérku v Kataru okradli přímo během živého vstupu. Policie jí pak nabídla, že může vybrat trest pro pachatele

„Obviněný muž měl ve středu 2. listopadu letošního roku vniknout v nočních hodinách do rodinného domu v Aši, kde dříve s devětašedesátiletým majitelem domu společně přebýval. Do domu měl vniknout se záměrem odcizit finanční prostředky a různé cennosti,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pachatel po vniknutí do domu přistoupil ke spícímu devětašedesátiletému muži a fyzicky jej napadl. Způsobil mu zranění v horní části těla, načež se majitel domu vzbudil a začal se bránit. Pachatel se jej proto pokusil znehybnit vahou svého těla, na obličej mu přitiskl povlečení a začal jej dusit.

Napadený se obával o svůj život, a tak po pár chvílích začal předstírat vlastní smrt.

Hrozí mu nejméně 15 let vězení

„Obviněný muž následně z místnosti odcizil kovovou krabici obsahující různé písemnosti či finanční hotovost. Z nočního stolku měl navíc při odchodu z domu vzít mobilní telefon. Po několika minutách, kdy devětašedesátiletý muž nabyl přesvědčení, že pětatřicetiletý muž dům opustil, šel vyhledat pomoc k sousedům. Ti mu přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Po ošetření byl muž se svým zraněním hospitalizován v nemocnici,“ dodal Kopřiva.

Za spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody pachateli hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Domů
Sdílet
Diskuse