Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2022 14:40
Čas čtení 1:26
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Rvačky a basketbal dohromady v MMA kleci. V Kazachstánu představili nový bizarní sport

VIDEO: Rvačky a basketbal dohromady v MMA kleci. V Kazachstánu představili nový bizarní sport
Zdroj: Unsplash/Markus Spiske/volně k užití (ilustrační foto)
SPORT BOJOVÉ SPORTY KAZACHSTÁN MMA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Bojová organizace Naiza Fighting Championship představila novou bizarní podívanou. Jedná se o kombinaci basketbalu a zápasení v MMA kleci.

Když už si člověk myslí, že ve světě bojových sportů viděl všechno, objeví se nová bizarní podívaná, která šíleností předčí vše ostatní. To by se dalo říci i o novém sportu, nebo lépe řečeno kombinaci sportů, jež představila bojová organizace Naiza Fighting Championship sídlící v Kazachstánu. Na tamní akci se totiž spojilo zápasení a basketbal přímo v MMA kleci. Záběry sdílela i stanice ESPN

Doporučeno
Zápasy ve fackách jsou brutálním fenoménem, jeden člověk už zemřel. Šéf UFC spustí novou ligu Zápasy ve fackách jsou brutálním fenoménem, jeden člověk už zemřel. Šéf UFC spustí novou ligu 27. října 2022 14:00

V zápase v takzvaném Batyr Ballu proti sobě soupeří dva týmy čítající tři členy. Ti se pokouší trefit míč do basketbalového koše (ze záběrů není patrné, zda je koš na obou stranách klece, nebo je k dispozici jen jeden). Zároveň mají hráči dovoleno své soupeře strhávat a házet na zem podobně jako v MMA zápase. Přímé zasazování úderů nebo kopů však podle všeho dovoleno nebylo, jen wrestling. Alespoň tedy prozatím.

Utkání se v průběhu místy strhlo v chaotickou bitvu, při které se jeden z hráčů dokonce zavěsil na obroučku koše a rozbil sklo, které se následně vysypalo na podlahu klece.

 

Videa z této nevšední podívané začala rychle kolovat po sociálních sítích, kde na sebe odezva šokovaných fanoušků nenechala dlouho čekat. „Toto je ta nejdivnější věc, jakou jsem za poslední dobu viděl,“ napsal jeden z uživatelů na Twitteru. „Khabib by byl v tom sportu jednička,“ napsal zase další s odkazem na Khabiba Nurmagomedova, který byl neporaženým šampionem UFC.

Kazašská organizace Naiza Fighting Championship pořádá turnaje od roku 2015. Zatím není jasné, jak pravidelně se budou zápasy v Batyr Ballu na jejích turnajích objevovat. 

Organizace po akci oznámila, že vítězem turnaje v Batyr Ballu se stal tým Motivator, který si odnesl výhru ve výši v přepočtu zhruba 100 tisíc korun. Druhý tým dostal výhru 50 tisíc korun a třetí 25 tisíc korun.

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00

V minulosti se už nicméně objevilo několik různých variací na bojové sporty. Existují například zápasy v telefonní budce, MMA zápasy tři proti třem a v posledních letech zažívají rozmach také zápasy ve fackování. Šéf UFC Dana White se dokonce podílí na vzniku nové ligy, která bude zápas fackování pořádat. Více o tomto sportu si přečti v našem článku.

Domů
Sdílet
Diskuse