Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kamila Šebestová Anna Koucká
23. listopadu 2022 16:00
Čas čtení 0:32

Hlavní zápas v Kataru: Fotbal versus lidská práva. A ze zálohy střílí Beckham

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Mistrovství světa ve fotbale je v plném proudu, ohlédli jsme se za kontroverzemi, které turnaj provázejí již od začátku.

V Kataru je v plném proudu fotbalové mistrovství světa. Doprovází jej ale množství kontroverzí spojených s uplácením, úmrtími dělníků či porušováním lidských práv. Mnoha fanouškům překážejí i různé zákazy o pití alkoholu. I tak si však nacházejí způsoby, jak se k němu dostat – dvojice britských nadšenců do fotbalu například skončila u syna katarského šejka, když hledala pivo. 

20. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:24 V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu

Světový šampionát od začátku bojkotují aktivisté i někteří politici, kteří Katar kritizují za porušování lidských práv či odmítavý postoj vůči LGBTI+ lidem. Ambasador fotbalového šampionátu v Kataru označil homosexualitu za duševní nemoc.

Dodal, že každý, kdo se zúčastní šampionátu v Kataru, by měl respektovat muslimská pravidla. V tomto videu jsme pro tebe připravili souhrn informací o pozadí MS 2022 v Kataru. Pokud tě zajímá mistrovství a chceš se dozvědět ještě více zajímavých detailů, přečti si náš obsáhlý článek.

Domů
Sdílet
Diskuse