Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
26. listopadu 2022 8:16
Čas čtení 0:44

Kanye West chce opět kandidovat na prezidenta USA. Jako viceprezidenta si vybral Donalda Trumpa

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kanye West chce opět kandidovat na prezidenta USA. Jako viceprezidenta si vybral Donalda Trumpa
Zdroj: Getty Images/Oliver Contreras – Pool

V předchozích volbách získal kolem 70 000 hlasů.

Americký rapper a zpěvák Kanye West prohlásil, že má v úmyslu kandidovat za prezidenta USA v roce 2024 navzdory tomu, že v poslední době čelil několika skandálům kvůli svému chování a výrokům. Informují o tom BBC a The Guardian.

Hvězda, která si legálně změnila jméno na Ye, zveřejnila na sociálních sítích video s logem své kampaně a nápisem Ye 24.

West tvrdí, že požádal exprezidenta Donalda Trumpa, aby byl jeho spolukandidátem na viceprezidenta. Dodal, že tato žádost vyvedla někdejšího šéfa Bílého domu „značně z míry“, protože on sám nedávno ohlásil vlastní kandidaturu do prezidentských voleb za Republikánskou stranu.

24. listopadu 2022 8:30 Čas čtení 0:22 KVÍZ: Vzpomeneš si, jak zemřeli rappeři DMX, Pop Smoke či Mac Miller? KVÍZ: Vzpomeneš si, jak zemřeli rappeři DMX, Pop Smoke či Mac Miller?

Kanye se ucházel o post prezidenta již v roce 2020, ale jeho kampaň byla neúspěšná a získal jen 70 000 hlasů. Svou předvolební kampaň oznámil příliš pozdě na to, aby se objevil na volebních lístcích v nejméně šesti státech.

Hudebník nedávno vyvolal vlnu kritiky, protože si na pařížský týden módy oblékl tričko s nápisem White Lives Matter. Tento slogan v USA používají stoupenci nadřazenosti bílé rasy. West také prohlásil, že jeho kritici jsou placeni tajnou skupinou Židů, což je běžnou součástí antisemitských konspirací.

Domů
Sdílet
Diskuse