Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
29. listopadu 2022 v 15:05
Čas čtení 1:03

Zemřel Clarence Gilyard Jr. ze seriálu Walker, Texas Ranger

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel Clarence Gilyard Jr. ze seriálu Walker, Texas Ranger
Zdroj: USA Network

Proslavil se také rolí teroristy ve filmu Smrtonosná past.

Ve věku šedesáti šesti let zemřel herec Clarence Gilyard Jr. Proslavil se hlavně rolí v seriálu Walker, Texas Ranger nebo ve filmu Smrtonosná past. O smrti herce informovala Univerzita v Nevadě (UNLV), kde Gilyard vyučoval divadelní a filmovou tvorbu. Bližší informace o jeho smrti nejsou známy. 

Inspiroval své studenty i všechny, kdo jej znali 

„Tuto zprávu sdílím s obrovským zármutkem. Clarence Gilyard Jr. své studenty inspiroval, stejně jako všechny, kdo ho znali. Měl mnoho mimořádných talentů a díky své oddanosti výuce a profesním úspěchům byl na univerzitě velmi známý. Jeho divadelní, filmová i televizní práce měla národní i mezinárodní ohlas,“uvedla Nancy J. Uscher, děkanka Vysoké školy výtvarných umění, na které zesnulý herec učil. 

„Profesor Gilyard byl pro všechny kolem sebe na UNLV majákem světla a síly. Měli jsme opravdu štěstí, že jsme mohli být tolik let jeho kolegy a studenty. Máme vás rádi a budete nám velmi chybět, profesore G,“ doplnila Heather Addison, vedoucí katedry filmu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UNLV College Of Fine Arts (@unlvfinearts)

Gilyard se narodil 24. prosince 1955 v Moses Lake ve státě Washington. Po roce stráveném na letecké akademii získal bakalářský titul v oboru herectví. V 80. letech na sebe výrazně upozornil několika menšími televizními rolemi. V roce 1986 debutoval ve filmu Top Gun, o dva roky později ztvárnil teroristu Thea ve filmu Smrtonosná past.

23. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:42 „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně „Hledám mladého muže, který by chtěl být sněden.“ Německý kanibal si našel oběť na internetu, přihlásila se dobrovolně

V roce 1989 získal stálou roli v seriálu Matlock. Objevil se v 85 epizodách, seriál opustil v roce 1993 a získal ještě větší roli. Ztvárnil parťáka Chucka Norrise ve westernovém kriminálním seriálu stanice CBS Walker, Texas Ranger. Gilyard si zahrál ve všech epizodách. 

Domů
Sdílet
Diskuse