Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
29. listopadu 2022 15:05
Čas čtení 1:03

Zemřel Clarence Gilyard Jr. ze seriálu Walker, Texas Ranger

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel Clarence Gilyard Jr. ze seriálu Walker, Texas Ranger
Zdroj: USA Network

Proslavil se také rolí teroristy ve filmu Smrtonosná past.

Ve věku šedesáti šesti let zemřel herec Clarence Gilyard Jr. Proslavil se hlavně rolí v seriálu Walker, Texas Ranger nebo ve filmu Smrtonosná past. O smrti herce informovala Univerzita v Nevadě (UNLV), kde Gilyard vyučoval divadelní a filmovou tvorbu. Bližší informace o jeho smrti nejsou známy. 

Inspiroval své studenty i všechny, kdo jej znali 

„Tuto zprávu sdílím s obrovským zármutkem. Clarence Gilyard Jr. své studenty inspiroval, stejně jako všechny, kdo ho znali. Měl mnoho mimořádných talentů a díky své oddanosti výuce a profesním úspěchům byl na univerzitě velmi známý. Jeho divadelní, filmová i televizní práce měla národní i mezinárodní ohlas,“uvedla Nancy J. Uscher, děkanka Vysoké školy výtvarných umění, na které zesnulý herec učil. 

„Profesor Gilyard byl pro všechny kolem sebe na UNLV majákem světla a síly. Měli jsme opravdu štěstí, že jsme mohli být tolik let jeho kolegy a studenty. Máme vás rádi a budete nám velmi chybět, profesore G,“ doplnila Heather Addison, vedoucí katedry filmu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UNLV College Of Fine Arts (@unlvfinearts)

Gilyard se narodil 24. prosince 1955 v Moses Lake ve státě Washington. Po roce stráveném na letecké akademii získal bakalářský titul v oboru herectví. V 80. letech na sebe výrazně upozornil několika menšími televizními rolemi. V roce 1986 debutoval ve filmu Top Gun, o dva roky později ztvárnil teroristu Thea ve filmu Smrtonosná past.

19. března 2024 10:00 Čas čtení 0:16 KVÍZ: Je to vražda, napsala! Poznáš slavné krimiseriály jenom podle jmen postav? KVÍZ: Je to vražda, napsala! Poznáš slavné krimiseriály jenom podle jmen postav?

V roce 1989 získal stálou roli v seriálu Matlock. Objevil se v 85 epizodách, seriál opustil v roce 1993 a získal ještě větší roli. Ztvárnil parťáka Chucka Norrise ve westernovém kriminálním seriálu stanice CBS Walker, Texas Ranger. Gilyard si zahrál ve všech epizodách. 

Domů
Sdílet
Diskuse