Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
30. listopadu 2022 16:15
Čas čtení 0:37

Na ukrajinskou ambasádu v Madridu byla doručena obálka s bombou, jedna osoba byla raněna

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na ukrajinskou ambasádu v Madridu byla doručena obálka s bombou, jedna osoba byla raněna
Zdroj: Getty Images/Aldara Zarraoa

Výbušné zařízení zranilo osobu, která dopis přebírala. Naštěstí ji nezranilo vážně a osoba je nyní v jedné z madridských nemocnic. Okolnosti se vyšetřují.

Na ukrajinskou ambasádu ve španělském Madridu byla doručena obálka s výbušninou. Detonovala v rukou osoby, která zásilku přebírala, píše CNN. Dotyčná osoba byla převezena do nemocnice s lehkým zraněním a není ohrožena na životě. Policie momentálně vyšetřuje okolnosti, zatímco Ukrajina navýšila ochranné prostředky na všech svých ambasádách.

25. listopadu 2022 18:15 Čas čtení 0:32 Zelenskyj: Válka na Ukrajině neskončí, dokud nebude Krym vrácen Ukrajině Zelenskyj: Válka na Ukrajině neskončí, dokud nebude Krym vrácen Ukrajině

Podle mluvčího ministerstva zahraničí Ukrajiny Olega Nikolenka reagoval na situaci ministr Dmytro Kuleba, jenž vydal pokyn ke zvýšení ochrany ambasád. „Kuleba taktéž naléhá na španělské autority, aby tento útok urgentně vyšetřily,“dodal na Twitteru. Na otázku, kdo byl zraněn, odpověděl, že „vedoucí pracovník“.

Detaily akce momentálně nejsou jasné. Proto policie zatím ani netuší, jakým způsobem bylo s obálkou manipulováno, jestli detonovala hned po převzetí, nebo při pokusu o její otevření. 

„Ať už stojí za tímto výbuchem kdokoli, nepodaří se mu zastrašit ukrajinské diplomaty ani zastavit jejich každodenní práci na posílení Ukrajiny,“ dodal Nikolenko.

Španělsko je jednou ze zemí NATO, která poslala Ukrajině na obranu před ruským agresorem i vojenskou pomoc. 

Domů
Sdílet
Diskuse