Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
1. prosince 2022 9:45
Čas čtení 1:49

ČHMÚ: Začíná meteorologická zima, sníh ale zatím pokrývá jen nejvyšší partie hor

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: Začíná meteorologická zima, sníh ale zatím pokrývá jen nejvyšší partie hor
Zdroj: TASR - Milan Kapusta

ČHMÚ v Česku ovlivňuje mohutná tlaková výše nad východní a severovýchodní Evropou.

Ve čtvrtek 1. prosince začíná meteorologická zima, informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na Twitteru. Sněhovou pokrývku s sebou sice přinesla, ale jen do nejvyšších partií hor. A jak vyplývá z nejnovější předpovědi, sněhu se většina území ČR nedočká ani v následujících dnech.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na Moravě může být postupně místy až polojasno. Na jihozápadě a ve Slezsku může dle předpovědi ojediněle slabě sněžit nebo mrholit. Objevit se mohou také mrznoucí mlhy.

Nejnižší noční teploty ve čtvrtek klesnou na +1 až –⁠⁠3 °C. Nejvyšší denní teploty naopak vyšplhají na 1 až 5 °C, v tisíci metrech na horách se teplota bude pohybovat kolem 0 °C. 

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:35 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

V pátek bude dle ČHMÚ převážně zataženo, ojediněle se mohou objevit i mrznoucí mlhy. Později odpoledne a večer bude od jihozápadu a jihu podle meteorologů místy sněžit, ojediněle se mohou vyskytnout i mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí –⁠1 až –⁠5 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi –⁠1 až +3 °C. 

 

Také v sobotu bude převážně zataženo a ojediněle se mohou objevit i mrznoucí mlhy. Místy bude sněžit, během dne už jen ojediněle. Postupně v místech pod 400 metrů nad mořem předpovídají meteorologové i déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle také mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty očekává ČHMÚ v rozmezí +1 až –⁠3 °C. A nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 0 až +4 °C. 


Zataženo se nevyhne ani neděli. A do toho se mohou ojediněle objevit také mlhy, mrholení, slabý déšť se sněhem i mrznoucí srážky. Podle meteorologů se zpočátku v polohách nad 500 metrů nad mořem a během dne nad 800 metrů objeví sněhové srážky. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až –1 °C, nejvyšší denní teploty naopak vystoupají na 3 až 7 °C. 

I v pondělí bude převážně zataženo. Místy může podle ČHMÚ mrholit nebo slabě pršet, v polohách nad tisíc metrů nad mořem se mohou objevit i srážky smíšené nebo sněhové a ojediněle také mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +4 až 0 °C a nejvyšší denní teploty mezi 3 až 7 °C. 


Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Od úterý do čtvrtka bude podle meteorologů převážně zataženo a jen ojediněle přechodně polojasno. Místy se může objevit slabý déšť nebo mrholení, od vyšších poloh pak i srážky smíšené nebo sněhové. Ojediněle se vyskytnou mlhy a mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +4 až –1 °C a nejvyšší denní teploty kolem 1 až 6 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse