Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
4. prosince 2022 13:30
Čas čtení 1:13

Fotbalová legenda Pelé je v nemocnici. „Jsem silný,“ vzkazuje fanouškům

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Fotbalová legenda Pelé je v nemocnici. „Jsem silný,“ vzkazuje fanouškům
Zdroj: Unsplash/Agência Brasil/volně k užití

Dvaaosmdesátiletý bývalý brazilský fotbalista byl tento týden hospitalizován kvůli infekci dýchacích cest.

Pelé, vlastním jménem Edson Arantes do Nascimento, dostává v nemocnici antibiotika k léčbě infekce a zároveň podstupuje chemoterapii proti rakovině, cituje zdravotnický personál server DW. Fotbalista je ve stabilizovaném stavu a na léčbu infekce reaguje dobře.

„Jsem silný, mám velkou naději a léčím se jako obvykle. Chci poděkovat celému lékařskému a ošetřovatelskému týmu za veškerou péči, které se mi dostalo,“ napsal Pelé na svůj Instagram

„Mám velkou víru v boha a každé poselství lásky, které od vás z celého světa dostávám, mě naplňuje energií. A také sledování Brazílie na mistrovství světa ve fotbale!“ dodal. Prohlášením reagoval na zvěsti, které kolovaly médii, o tom, že je na tom fotbalová legenda opravdu špatně a byla přesunuta na oddělení paliativní péče. 

5. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 5:46 Nejlepší bazény v Praze: Plavecké areály nabízí studentské vstupné i finské sauny Nejlepší bazény v Praze: Plavecké areály nabízí studentské vstupné i finské sauny

Nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paulu podle deníku The Guardian ovšem odmítla informace potvrdit a uvedla, že bude komunikovat pouze prostřednictvím oficiálních bulletinů. Pelé do nemocnice pravidelně dochází od září roku 2021, kdy mu byl z tlustého střeva odstraněn nádor.

„Žádný jiný Pelé neexistuje“

K Pelého hospitalizaci se na sociálních sítích začaly vyjadřovat bývalé i současné fotbalové hvězdy a další známé osobnosti. „Modlete se za Krále (tak se Pelému přezdívá, pozn. red.),“napsal například francouzský fotbalový útočník Kylian Mbappé.

„Už teď můžeme říct, že na mistrovství světa v Kataru Pelého nikdo nepřekoná. Žádný sedmnáctiletý hráč neohromí svět tím, že ve čtvrtfinále vstřelí hattrick, v semifinále tři a ve finále dva – jeden z nich je nejkrásnějším gólem v historii brazilského mistrovství světa. Žádný jiný Pelé neexistuje,“ napsal na Twitter novinář André Rizek.

Pelé je podle mnohých právem považován za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob. Brazílii pomohl třikrát vyhrát mistrovství světa – v letech 1958, 1962 a 1970. Se 77 góly v 92 zápasech je zároveň nejlepším střelcem brazilské reprezentace všech dob.

Domů
Sdílet
Diskuse