Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2022 11:00
Čas čtení 2:47
Adéla Švehlíková

5 nejlepších bund na letošní zimu

5 nejlepších bund na letošní zimu
Zdroj: Eightyfive Clo/propagační materiál
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

V dnešním článku ti přinášíme 5 nejlepších městských zimních bund, které jsme pro tebe vybrali na základě poměru ceny, kvality a designu.

Zima sice ještě oficiálně nezačala, ale počasí nasvědčuje něčemu jinému. Po ránu se nám nechce odcházet z postele a nejraději bychom si vzali rozehřátou peřinu s sebou. Takový problém však dokáže vyřešit správně zvolená zimní bunda. U zimních bund můžeme vybírat hned z několika typů, a to podle jejich určení.

V dnešním článku bude pozornost soustředěna zejména na městské puffer jackets, které nejsou do extrémních podmínek, ale splňují jak funkční, tak estetickou stránku. Ať už se jedná o parku, kabát, či puffer jacket, je lepší do těchto kousků zainvestovat peníze, jelikož by měly splňovat potřebné parametry a sloužit v ideálním případě i několik let.
 
Setkat se můžeme hned s několika cenovými relacemi, od bund z fast fashion řetězců až po ty od designerských značek. Bundy z fast fashion řetězců lákají zákazníky a zákaznice na nižší cenu a aktuální design, ale musíme brát v potaz, že vysokou kvalitu od těchto produktů nemůžeme očekávat.

Druhým extrémem mohou být bundy od high fashion značek, jejichž zpracování a materiály jsou zpravidla v top kvalitě. Pro většinu lidí však může být minusem vysoká cena, jež se pohybuje v rozmezí desítek tisíc. Ideální je proto volit zlatou střední cestu, a tak jsme pro tebe v redakci vybrali nejlepší zimní bundy na letošní sezónu, a to v poměru ceny, kvality a designu.

Eightyfive Clo Down Puffer Jacket

Na tuto bundu můžeme letos narazit poměrně často jako na must have součást cool zimních outfitů. Řeč je o bundě německé značky Eightyfive Clo, která nás zaujala svým atypickým designem díky převládajícím čistým plochám a liniím bez štěpu vrchového materiálu. Bunda disponuje velkou kapucí, vnitřní kapsou a gumičkami k regulaci pasu.

Doporučeno
Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka 16. dubna 2024 14:00

Ačkoliv se může zdát, že se v tomto případě jedná o pouhý módní výstřelek, po důkladném průzkumu jsme zjistili, že bunda opravdu hřeje. Ještě aby ne, když se jedná o péřovou puffer jacket, kde 80 % výplně tvoří prachové peří. K dostání je v několika barevných variantách.

Eightyfive Clo Down Puffer Jacket.
Eightyfive Clo Down Puffer Jacket. Zdroj: Eightyfive Clo/propagační materiál


 Cena: 5360 Kč 

An-Appendage Araneae Puffer Jacket

Jedním z nejlepších kousků na tuto zimu je jednoznačně bunda od polské značky An-Appendage. Od tohoto brandu jsme v minulosti mohli zaznamenat především virální zip-up hoodies s imitací drahých kamenů na předním díle. Představenou puffer jacket tvoří oversized střih s balonovými rukávy a velkou kapucí.

Na zadní straně se nachází dekorativní prvek v podobě štepování do tvaru pavoučí sítě. Zapínání bundy je v předním díle na dvoucestný zip, takže si ho může nositel nastavit dle svých preferencí. Vrchovým materiálem je nylon, výplní je prachové a kachní peří.

An-Appendage Araneae Puffer Jacket.
An-Appendage Araneae Puffer Jacket. Zdroj: An-Appendage/propagační materiál


 
Cena: 7900 Kč

Essentials Taupe Polyester Jacket

Fear of God Essentials je značka s minimalistickou estetikou, využívající prémiové materiály. Její puffer jacket nás zaujala z vizuální stránky, primárně kvůli svému zapínání na half-zip, který z bundy dělá ten nejlepší streetwearový doplněk.

Doporučeno
Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci? Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci? 15. dubna 2024 16:30

Bunda je oversized střihu, který podporuje i guma na manžetách a v dolním kraji bundy. Taktéž na ní najdeme větrací otvor na bočním švu. Bunda se od předešlých liší svou výplní, jež je z polyesteru, a v neposlední řadě i svou béžovou barvou, kterou lze stejně jako černou kombinovat úplně se vším.

FOG Essentials Taupe Polyester Jacket.
FOG Essentials Taupe Polyester Jacket. Zdroj: Fear of God ESSENTIALS/propagační materiál


 Cena: 5000 Kč

Rains Boxy Puffer Jacket

Dánský brand Rains, jehož koncept je postaven na výrobě nepromokavých produktů, zaručuje nositeli 100% záruku kvality v kombinaci se skandinávským designem. Boxy Puffer Jacket je zateplená zimní bunda z prodyšné, avšak voděodolné tkaniny s polyuretanovým zátěrem.

Tato bunda, jejíž součástí jsou boční kapsy s fleecovou podšívkou, skryté manžety, vnitřní náprsní kapsa a zateplený stojáček, taktéž využívá technologii bez peří, díky čemuž je zachován čistší vzhled. Naším favoritem je růžová varianta, nicméně k dispozici je i černá alternativa.

Rains Boxy Puffer Jacket.
Rains Boxy Puffer Jacket. Zdroj: Rains/propagační materiál


 Cena: 9100 Kč

Sole et. Al Metro Tech Puffer Jacket  

Bundy z kolekce Modern Earth jsou inspirovány vlivem elementů země splňujících požadavky moderní společnosti a její zalidněné infrastruktury. Kompilace prostředí a kultury se projevuje i na této Tech Puffer Jacket, například díky voděodolnému vnějšímu plášti, který dokáže odolávat nepříznivým podmínkám.

Doporučeno
Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku? Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku? 20. března 2024 13:00

Britská značka Sole et. Al si u svých produktů zakládá na propojení jejich identity s vizí nejnovějších materiálů a technologií. I z toho důvodu je tato bunda podšitá hydrotermální vlnou pro maximální tepelnou izolaci. Na nás kromě jejích funkcí zapůsobil i futuristický vzhled, který umocňuje stříbrná barva materiálu. Kromě tohoto typu ji lze zakoupit i v cropped verzi.

Sole et. Al Metro Tech Puffer Jacket.
Sole et. Al Metro Tech Puffer Jacket. Zdroj: Sole et. Al/propagační materiál


Cena: 5000 Kč

Domů
Sdílet
Diskuse