Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2022 v 11:00
Čas čtení 2:47
Adéla Švehlíková

5 nejlepších bund na letošní zimu

5 nejlepších bund na letošní zimu
Zdroj: Eightyfive Clo/propagační materiál
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

V dnešním článku ti přinášíme 5 nejlepších městských zimních bund, které jsme pro tebe vybrali na základě poměru ceny, kvality a designu.

Zima sice ještě oficiálně nezačala, ale počasí nasvědčuje něčemu jinému. Po ránu se nám nechce odcházet z postele a nejraději bychom si vzali rozehřátou peřinu s sebou. Takový problém však dokáže vyřešit správně zvolená zimní bunda. U zimních bund můžeme vybírat hned z několika typů, a to podle jejich určení.

V dnešním článku bude pozornost soustředěna zejména na městské puffer jackets, které nejsou do extrémních podmínek, ale splňují jak funkční, tak estetickou stránku. Ať už se jedná o parku, kabát, či puffer jacket, je lepší do těchto kousků zainvestovat peníze, jelikož by měly splňovat potřebné parametry a sloužit v ideálním případě i několik let.
 
Setkat se můžeme hned s několika cenovými relacemi, od bund z fast fashion řetězců až po ty od designerských značek. Bundy z fast fashion řetězců lákají zákazníky a zákaznice na nižší cenu a aktuální design, ale musíme brát v potaz, že vysokou kvalitu od těchto produktů nemůžeme očekávat.

Druhým extrémem mohou být bundy od high fashion značek, jejichž zpracování a materiály jsou zpravidla v top kvalitě. Pro většinu lidí však může být minusem vysoká cena, jež se pohybuje v rozmezí desítek tisíc. Ideální je proto volit zlatou střední cestu, a tak jsme pro tebe v redakci vybrali nejlepší zimní bundy na letošní sezónu, a to v poměru ceny, kvality a designu.

Eightyfive Clo Down Puffer Jacket

Na tuto bundu můžeme letos narazit poměrně často jako na must have součást cool zimních outfitů. Řeč je o bundě německé značky Eightyfive Clo, která nás zaujala svým atypickým designem díky převládajícím čistým plochám a liniím bez štěpu vrchového materiálu. Bunda disponuje velkou kapucí, vnitřní kapsou a gumičkami k regulaci pasu.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

Ačkoliv se může zdát, že se v tomto případě jedná o pouhý módní výstřelek, po důkladném průzkumu jsme zjistili, že bunda opravdu hřeje. Ještě aby ne, když se jedná o péřovou puffer jacket, kde 80 % výplně tvoří prachové peří. K dostání je v několika barevných variantách.

Eightyfive Clo Down Puffer Jacket.
Eightyfive Clo Down Puffer Jacket. Zdroj: Eightyfive Clo/propagační materiál


 Cena: 5360 Kč 

An-Appendage Araneae Puffer Jacket

Jedním z nejlepších kousků na tuto zimu je jednoznačně bunda od polské značky An-Appendage. Od tohoto brandu jsme v minulosti mohli zaznamenat především virální zip-up hoodies s imitací drahých kamenů na předním díle. Představenou puffer jacket tvoří oversized střih s balonovými rukávy a velkou kapucí.

Na zadní straně se nachází dekorativní prvek v podobě štepování do tvaru pavoučí sítě. Zapínání bundy je v předním díle na dvoucestný zip, takže si ho může nositel nastavit dle svých preferencí. Vrchovým materiálem je nylon, výplní je prachové a kachní peří.

An-Appendage Araneae Puffer Jacket.
An-Appendage Araneae Puffer Jacket. Zdroj: An-Appendage/propagační materiál


 
Cena: 7900 Kč

Essentials Taupe Polyester Jacket

Fear of God Essentials je značka s minimalistickou estetikou, využívající prémiové materiály. Její puffer jacket nás zaujala z vizuální stránky, primárně kvůli svému zapínání na half-zip, který z bundy dělá ten nejlepší streetwearový doplněk.

Doporučeno
Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? 21. července 2024 v 8:00

Bunda je oversized střihu, který podporuje i guma na manžetách a v dolním kraji bundy. Taktéž na ní najdeme větrací otvor na bočním švu. Bunda se od předešlých liší svou výplní, jež je z polyesteru, a v neposlední řadě i svou béžovou barvou, kterou lze stejně jako černou kombinovat úplně se vším.

FOG Essentials Taupe Polyester Jacket.
FOG Essentials Taupe Polyester Jacket. Zdroj: Fear of God ESSENTIALS/propagační materiál


 Cena: 5000 Kč

Rains Boxy Puffer Jacket

Dánský brand Rains, jehož koncept je postaven na výrobě nepromokavých produktů, zaručuje nositeli 100% záruku kvality v kombinaci se skandinávským designem. Boxy Puffer Jacket je zateplená zimní bunda z prodyšné, avšak voděodolné tkaniny s polyuretanovým zátěrem.

Tato bunda, jejíž součástí jsou boční kapsy s fleecovou podšívkou, skryté manžety, vnitřní náprsní kapsa a zateplený stojáček, taktéž využívá technologii bez peří, díky čemuž je zachován čistší vzhled. Naším favoritem je růžová varianta, nicméně k dispozici je i černá alternativa.

Rains Boxy Puffer Jacket.
Rains Boxy Puffer Jacket. Zdroj: Rains/propagační materiál


 Cena: 9100 Kč

Sole et. Al Metro Tech Puffer Jacket  

Bundy z kolekce Modern Earth jsou inspirovány vlivem elementů země splňujících požadavky moderní společnosti a její zalidněné infrastruktury. Kompilace prostředí a kultury se projevuje i na této Tech Puffer Jacket, například díky voděodolnému vnějšímu plášti, který dokáže odolávat nepříznivým podmínkám.

Doporučeno
Trápí tě v létě odřená stehna? Vyzkoušeli jsme kalhotky, gely i pásky proti tření a víme, co funguje nejlépe Trápí tě v létě odřená stehna? Vyzkoušeli jsme kalhotky, gely i pásky proti tření a víme, co funguje nejlépe 10. července 2024 v 7:00

Britská značka Sole et. Al si u svých produktů zakládá na propojení jejich identity s vizí nejnovějších materiálů a technologií. I z toho důvodu je tato bunda podšitá hydrotermální vlnou pro maximální tepelnou izolaci. Na nás kromě jejích funkcí zapůsobil i futuristický vzhled, který umocňuje stříbrná barva materiálu. Kromě tohoto typu ji lze zakoupit i v cropped verzi.

Sole et. Al Metro Tech Puffer Jacket.
Sole et. Al Metro Tech Puffer Jacket. Zdroj: Sole et. Al/propagační materiál


Cena: 5000 Kč

Domů
Sdílet
Diskuse