Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. prosince 2022 8:18
Čas čtení 1:23

Jakub Voráček po zranění mozku stále nehraje, média píší i o konci kariéry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jakub Voráček po zranění mozku stále nehraje, média píší i o konci kariéry
Zdroj: Getty Images

Jakub Voráček svolal na pondělí tiskovou konferenci, kde se k situaci vyjádří.

Hokejista Jakub Voráček chybí už měsíc v sestavě Columbus Blue Jackets. Důvodem jsou následky otřesu mozku. Server The Athletic uvedl, že by se Voráček nemusel k hokeji vrátit vůbec. Třetí nejproduktivnější český hokejista v historii NHL svolal na pondělí před tréninkem týmu tiskovou konferenci, kde se k aktuální situaci vyjádří. 

Klub neočekává, že se situace v nejbližší budoucnosti vyřeší 

Jakubu Voráčkovi lékaři stále nedovolili návrat na led kvůli otřesu mozku, ke kterému došlo 4. listopadu v zápase proti Colorado Avalanche. „Jake utrpěl během své kariéry několik zranění hlavy. Po tom posledním mu lékaři doporučili, aby si dal pauzu a zjistil, zda přetrvávající příznaky odezní natolik, že mu jeho stav umožní vrátit se a zase hrát,“uvedl v pátek pro klubový web generální manažer Jarmo Kekäläinen.

Podle Kekäläinena klub neočekává, že by se vše vyřešilo v blízké budoucnosti. „Dáme Jakeovi tolik času, kolik bude potřebovat, protože nejdůležitějším faktorem je jeho dlouhodobé zdraví,“ doplnil.

Pro server Athletic byl manažer klubu ještě sdílnější. Uvedl, že u Voráčka možná přijde i konec kariéry. „Bojím se hlavně o něj, aby mohl žít normální život. Je to to nejdůležitější i s ohlédnutím k jeho mladé rodině – žít normální život. Je řada kluků, kterým se toto stalo,“řekl Kekäläinen.

2. prosince 2022 6:00 Čas čtení 4:48 Chválí snad někdo Gordona Ramsayho, že „na muže“ dobře uvařil? Tak to nedělejme ani sportovním novinářkám Chválí snad někdo Gordona Ramsayho, že „na muže“ dobře uvařil? Tak to nedělejme ani sportovním novinářkám

Pondělní tisková konference, kterou Voráček svolal před tréninkem týmu, snad řekne víc. Naplánovaná je na jedenáctou hodinu tamního času, čeští fanoušci a fanynky českého hokejisty budou mít jasněji v sedmnáct hodin středoevropského času. 

Voráček je v NHL třetím nejproduktivnějším českým hráčem. Na kontě má 1058 startů v základní části a 806 bodů. V tomto směru byli lepší jen Jaromír Jágr a Patrik Eliáš. Columbus si ho vybral v draftu už v roce 2007. K týmu se kladenský odchovanec a mistr světa z roku 2010 vrátil v roce 2021 po deseti letech, kdy hrál za tým Philadelphia Flyers.

Domů
Sdílet
Diskuse