Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. prosince 2022 20:33
Čas čtení 0:56

Štědrý den i Silvestr letos připadají na sobotu. Kdy budou mít studenti a studentky vánoční prázdniny?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Štědrý den i Silvestr letos připadají na sobotu. Kdy budou mít studenti a studentky vánoční prázdniny?
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Štědrý den i Silvestr letos připadají na sobotu.

Vánoce se kvapem blíží a školou povinní už vyhlíží prázdniny. Ty si užijí přesně jedenáct dní. O něco méně volna pak budou mít pracující lidé. Štědrý den i Silvestr totiž připadají na víkendové dny. 

Na vánoční volno brzy navážou pololetní a jarní prázdniny

Vánoční prázdniny začínají podle informací Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) všem školákům a školačkám v pátek 23. prosince 2022. Poslední prázdninový den připadá na pondělí 2. ledna 2023. Jedenáctidenní prázdniny tak skončí v úterý 3. ledna, kdy se lavice základních, středních a základních uměleckých škol a konzervatoří opět zaplní. 

Ne ale na dlouho. Už 3. února v pátek mají školáci a školačky jednodenní pololetní prázdniny. Na ně pak v některých částech republiky navazují jarní prázdniny. Jako první si týden volna vyberou školy v některých částech Prahy a okresech Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Nymburk, Jindřichův Hradec, Litoměřice, Děčín, Přerov, Frýdek-Místek, a to od 6. do 12. února.

Vánoce a oslavy blížícího se nového roku vůbec nehrají do karet těm, kteří už pracují. Štědrý den 24. prosince a následující Boží hod vánoční totiž připadají na sobotu a neděli. Z pracovních dní je tak volné pouze pondělí. V tento den se slaví 2. svátek vánoční neboli svátek svatého Štěpána. Volno navíc si lidé neužijí ani během silvestrovských oslav, které budou podle kalendáře v sobotu. Státní svátek Den obnovy samostatného českého státu a Nový rok tak připadají na neděli a pracovní týden žádné volno nenabídne.

Domů
Sdílet
Diskuse