Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
9. prosince 2022 18:23
Čas čtení 0:46

V Opavě explodovala bývalá textilka. Hasiči místo zajistili

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Opavě explodovala bývalá textilka. Hasiči místo zajistili
Zdroj: HSZ Moravskoslezského kraje

Při události nebyl nikdo zraněn.

Výbuch a následný požár poškodil ve čtvrtek pozdě večer jednu z budov v areálu bývalé textilky Moravolen v Opavě. Při události nebyl nikdo zraněn. Výbuch budovu značně poškodil a narušil její statiku. Hasiči ji v noci provizorně stabilizovali. Policie a hasiči zjišťují příčinu. ČTK o tom dnes informovali mluvčí hasičů Jakub Kozák a opavské policie René Černohorský. Způsobená škoda přesahuje 1,5 milionu korun, uvedli.

„Ve čtvrtek ve 22:55 jsme přijali oznámení, že je z areálu vidět stoupající dým. Že tam došlo k požáru a pravděpodobně i k výbuchu,“ uvedl Černohorský. Dodal, že v přízemní budově funguje například hudební zkušebna, ateliér sochaře či tělocvična. Policisté a další experti budou v pátek místo prohledávat a zjišťovat, co se tam stalo.

Kozák doplnil, že na místě zasahovalo devět jednotek dobrovolných a profesionálních hasičů. „Povolali jsme i dva psovody se psy vycvičenými na vyhledávání lidí v sutinách. Nikoho nenašli,“ uvedl mluvčí hasičů. Příčina je neznámá. Na místě byli kriminalisté, kteří odebrali vzorky.

Domů
Sdílet
Diskuse