Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
10. prosince 2022 18:21
Čas čtení 0:43

Zuzana Čaputová se setkala s papežem Františkem, mluvili spolu i o útoku na Tepláreň

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zuzana Čaputová se setkala s papežem Františkem, mluvili spolu i o útoku na Tepláreň
Zdroj: TASRA/AP

Součástí delegace byla i Radka, která útok v podniku Tepláreň přežila.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová absolvovala osobní audienci u papeže Františka a jednání se státním sekretářem Svatého stolce Pietrem Parolinem. Se Svatým otcem mimo jiné mluvila také o útoku v podniku Tepláreň. Hlavní poselství, které od papeže přináší domů, je, že jednota je důležitější než konflikt, uvedla na Instagramu.

„Přestože se v různých názorech lišíme, všichni jsme bratři a sestry. Na to bychom neměli zapomínat, obzvláště v dobách, které jsou výzvou,“ řekla novinářům po setkání. S papežem si povídali zejména o jednotě, soudržnosti a komunikaci.

čaputová
Zdroj: TASR - Kancelář prezidentky SR

Součástí oficiální delegace prezidentky byly i osobnosti z různých sfér společenského života, například oběť nedávného nenávistného útoku na LGBTI+ komunitu Radoslava Trokšiarová, koordinátorka centra pomoci uprchlíkům z Ukrajiny Camp Žilina Martinka Ďurčová, lékařka ze slovenského Národního onkologického ústavu Kristína Križanová a držitelka ocenění Učitelka Slovenska 2021 Alexandra Hučeková.

22. března 2024 14:00 Čas čtení 3:29 Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou?

Radka Trokšiarová pro média řekla, že setkání s papežem bylo emotivní. Říká, že přijetí bylo pěkným gestem, a dodává, že při útoku na Tepláreň ji zřejmě strážili „ti nahoře“. Za své přežití děkovala i bohu a papež jí podle slovenského Denníku N vyjádřil soucit. Zároveň odmítl nenávist vůči jakékoli skupině.

Domů
Sdílet
Diskuse