Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. prosince 2022 v 14:55
Čas čtení 0:59

Ve Velké Británii se pod čtyřmi dětmi prolomil led, tři zemřely

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ve Velké Británii se pod čtyřmi dětmi prolomil led, tři zemřely
Zdroj: TASR/AP

Jeden z chlapců zůstává v kritickém stavu v nemocnici.

Ve Velké Británii přišli o život tři chlapci ve věku osmi, deseti a jedenácti let, pod kterými se prolomil led na jezeře v městečku Solihull nedaleko Birminghamu. Čtvrtý chlapec zůstává v nemocnici v kritickém stavu. Zprávu přinesla stanice BBC.

O život bojuje šestiletý chlapec

Podle policie si chlapci hráli v neděli na ledě v parku, když se pod nimi prolomil. Ihned po vytažení z vody je záchranná služba převezla do nemocnice, tři z nich se ale zachránit nepodařilo. Nejmladší chlapec, kterému je teprve šest let, o svůj život stále bojuje. Je ale v kritickém stavu.

Policie zajistila rodinám chlapců podporu a pokračovala v prohledávání jezera, aby zjistila, co se přesně stalo a zda do vody nespadl ještě někdo další. Původní informace totiž hovořily až o šesti lidech. Záchranná akce byla později ukončena. Důvodem byla i nízká teplota vody. Jeden z policistů byl převezen do nemocnice kvůli podchlazení. Kvůli incidentu byla v pondělí zavřená i tamní základní škola.

Podporu a soustrast pozůstalým rodinám vyjádřil i britský premiér Rishi Sunak. Na místě události byl také poslanec Saqib Bhatti. Ten uvedl, že si jako otec dvou dcer neumí takovou situaci představit. Pochválil záchranné složky za jejich úsilí při záchranné akci.

Domů
Sdílet
Diskuse