Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
15. prosince 2022 18:08
Čas čtení 1:01

Dva chlapci byli zachráněni na pouti v Londýně. Zůstali zavěšeni v kleci na bungee jumping

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Dva chlapci byli zachráněni na pouti v Londýně. Zůstali zavěšeni v kleci na bungee jumping
Zdroj: Getty Images

Atrakci s bungee jumpingem organizátoři poutě nyní uzavřeli.

Pouť Winter Wonderland v londýnském Hyde Parku nabízí řadu atrakcí. Mezi nimi je i bungee jumping, který spočívá v tom, že zájemci vlezou do klece, jež je připevněná několika lany, a jsou vystaveni volnému pádu. Ve středu si ho vyzkoušeli dva chlapci. Jedna šnůra ale narazila do stožáru a praskla. Zůstali tak zavěšeni ve vzduchu. Informovaly o tom britské servery BBC a The Guardian

Police uvedla, že se na místo dostavila spolu s londýnskými hasiči, ale na incident nemuseli reagovat. Než dorazili, chlapci se z klece dostali. Nebyli hlášeni žádní zranění. Londýnští hasiči na Twitteru potvrdili, že se incidentu zúčastnili. 

Organizátoři Hyde Park Winter Wonderland uvedli, že oba chlapci byli z klece bezpečně vyvedeni. Údajně došlo k technickému problému s převodovkou. „Můžeme potvrdit, že ve středu večer došlo k technickému problému s reverzním bungee. Oba jezdci byli bezpečně vyvedeni z jízdy, na místě zkontrolováni našimi zdravotníky a nebyli zraněni,“ citoval The Guardian mluvčího parku.

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

„Bezpečnost je naší nejvyšší prioritou a jízda je uzavřena, dokud bude probíhat další vyšetřování. Všechny naše jízdy procházejí přísnými a pravidelnými bezpečnostními kontrolami zkušenými zaměstnanci vyškolenými v oblasti BOZP. Zajišťujeme také pravidelná školení pro všechny zaměstnance, abychom zajistili našim návštěvníkům zábavu a bezpečí,“ upozornil. Dodal, že všechny ostatní atrakce na pouti fungují v běžném stavu.

Zprávy ze světa najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse