Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2024 10:02
Čas čtení 1:03
Radka Klučárová

„Počůrané“ džíny za téměř 20 tisíc korun jsou hitem. Po počátečních rozpacích si je lidé zamilovali a vykoupili

MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Trend „špinavého denimu“ začal kolem roku 2000. V průběhu let jej do svých modelů začlenilo několik populárních značek.

Kontroverzní „pomočené“ džíny značky JORDANLUCA vyvolaly ve světě módy značný rozruch. Model z kolekce FW23 šokoval už na milánském týdnu módy, když se na molu objevily džíny se skvrnou v přední části kolem zapínání, která nápadně připomíná stopy po moči.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa JORDANLUCA (@jordanluca)

Kousek se okamžitě stal virálním, ale lidé se ptali, zda se skutečně najdou odvážlivci, kteří v nich vyjdou na ulici. Dnes je jasné, že ano. Džíny, jejichž cena je 800 amerických dolarů, v přepočtu tedy přes 18 tisíc korun, jsou na několika módních platformách zcela vyprodané.

Anketa:
Oblékl*a by sis takový kousek?
Rozhodně ano.
V žádném případě.
Rozhodně ano.
4 %
74 Hlasů
V žádném případě.
96 %
1810 Hlasů

Není to první „špinavý“ kousek této značky, který upoutal pozornost módních nadšenců. Jen před několika týdny si zpěvačka Jennifer Lopez oblékla špinavé džíny v ulicích New Yorku.

Doporučeno
Česká kriminálka s Martinem Hoffmanem ovládla diváckou sledovanost. Převálcovala i nový seriál na Primě Česká kriminálka s Martinem Hoffmanem ovládla diváckou sledovanost. Převálcovala i nový seriál na Primě 30. dubna 2024 12:31

Trend „špinavého denimu“ předvedlo v džínách Acne Studios s cenovkou bezmála 16 tisíc korun a outfit doplnilo kašmírovým rolákem Intimissimi Modal, kabelkou Chanel a výraznými doplňky.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Page Six (@pagesix)

Trend „špinavého denimu“ začal kolem roku 2000. Přineslo ho několik populárních značek, například Diesel a Blumarine. Kusy oblečení působí obnošeným dojmem, přestože stojí tisíce korun. „Látka je na všech místech vybledlá. Je roztřepená, takže vypadá obnošeně. Špinavá džínovina má oranžovozlatý nádech. Opravdu vypadá špinavě,“ uvádí webová stránka Everyday Cheapskate.

V roce 2020 vzbudil módní dům Gucci rozruch, když představil džíny se skvrnami od trávy. Také Balenciaga uvedla na trh „obnošené“ kousky a skvělým příkladem toho, že lidé jsou ochotni platit za modely se špinavým a obnošeným vzhledem, je značka Golden Goose a její legendární tenisky.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Golden Goose (@goldengoose)

Domů
Sdílet
Diskuse