Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Decathlon.
6. května 2024 13:30
Čas čtení 2:32
Sponzorovaný obsah

Tohle jsou 4 krásné cyklovýlety nedaleko od Prahy. Zavedou tě za památkami i do pohádkové přírody

Tohle jsou 4 krásné cyklovýlety nedaleko od Prahy. Zavedou tě za památkami i do pohádkové přírody
Zdroj: Pexels / Andrea Piacquadio
SPORT CYKLISTIKA TIPY NA VÝLET PRAHA
Uložit Uložené

Cyklistika je skvělý způsob, jak spojit víkendový výlet se sportovní aktivitou. Poznáš nová místa, užiješ si volný čas a ještě uděláš něco pro svoje tělo.

Máme pro tebe tip na čtyři zajímavé cyklovýlety v okolí Prahy, kam si můžeš vyrazit vyčistit hlavu nebo si užít čas se svými blízkými. Čekají tě krásné výhledy, památky i příroda.

S tím, že nemáš potřebné vybavení na kolo, si nemusíš lámat hlavu. Všechno totiž seženeš v prodejnách Decathlonu. Produkty si také můžeš objednat na e-shopu a vyzvednout nebo ti je doručí až domů. Najdeš tam vše, co můžeš na cyklovýletu potřebovat – jízdní kola pro různé terény, stylové cyklistické oblečení a další vybavení, jako jsou nosiče kol, cyklotrenažéry a ostatní komponenty. Pokud si nebudeš vědět rady s výběrem, stačí se zeptat vyškoleného personálu, který ti se vším rád poradí. 

nakupuj v decathlonu
kolo, cyklistika, cyklista, jízda na kole
Zdroj: Decathlon

Z Divoké Šárky na Okoř

  • 🚴‍♀️ Délka trasy: 32 km

Pěkný víkendový výlet si můžeš udělat na trase, která vede z Divoké Šárky na Okoř. Začíná u mekáče na Divoké Šárce. Napojíš se tam na žlutou stezku a pojedeš do Přední Kopaniny. Odtud vede žlutá stezka na křižovatku Svatá Juliána, kde se křižuje s červenou. A právě červená tě dovede až ke zřícenině Okoř. Zpátky se dostaneš okruhem přes Velké Přílepy a Statenice, který se stáčí zpět do Přední Kopaniny a Divoké Šárky. 

Hned kousek od mekáče je zastávka, kam se dá dojet MHD. Pokud pojedeš na Divokou Šárku autem, můžeš ho nechat na parkovišti u kempu Džbán. Tam nasedneš na kolo a pojedeš údolím Šáreckého potoka až do Přední Kopaniny. 

V údolí se pokocháš nádhernou přírodou. Nebudeš věřit, že jsi pořád v Praze. Když bude horko, můžeš se zastavit na koupání u vodní nádrže Džbán nebo na koupališti Šárka. Jestli nejsi závodník, výlet ti s návštěvou zříceniny a zastávkou na koupání zabere celý den. Hlavní orientační body výletu vidíš vyznačené na mapě níže.

Údolí Kocáby

  • 🚴‍♀️ Délka trasy: 18 km

Cesta údolím Kocáby je jednou z nejkrásnějších tras v okolí Slapské přehrady. Zdejší stezky se liší délkou i náročností, my jsme vybrali osmnáctikilometrový okruh, který patří k těm méně náročným. Začíná v obci Štěchovice (30 km od Prahy), odkud dojedeš na hráz Slapské přehrady. Tam se buď můžeš občerstvit, nebo rovnou pokračovat do údolí Kocáby. Trasa tě zavede k mnoha nádherným místům, například ke skalní soutěsce, kde se natáčel film Léto s kovbojem. Až se dostatečně pokocháš přírodou, vrátíš se zpět do Štěchovic, kde máš opět dost příležitostí k posezení u dobrého jídla a pití.

Karlické údolí, lomy a Svatý Jan pod Skalou

  • 🚴‍♀️ Délka trasy: 40 km

Tato cyklotrasa prochází pohádkovým Karlickým údolím. Okruh můžeš zahájit v Dobřichovicích (27 km od Prahy), přímo u místního zámku. Odtud kolem zříceniny hradu Karlík projedeš stezku Karlickým údolím. Udělej si zastávku u lomu Velká Amerika, kde můžeš nechat kolo a projít se až k méně známým lomům Mexiko a Kanada. Pak se vydáš na další zastávku do obce Svatý Jan pod Skalou. Určitě si vyšlápni na místní vyhlídku. Sice je to makačka, ale výhled je opravdu krásný a v místní kavárně tě čeká sladká odměna. Po kávičce už jen sedneš na kolo a vrátíš se zpátky do Dobřichovic, kde cesta začala.

Krajinou blanických rytířů

  • 🚴‍♀️ Délka trasy: 32 km

Okolo Blaníku se táhne okruh, který tě provede nejkrásnějšími místy této oblasti. Vede z větší části po lesních a polních cestách a zahrnuje několik zastavení s legendami o blanických rytířích.

Cesta začíná v obci Kondrac (70 km od Prahy), kde je velkou zajímavostí kostel svatého Bartoloměje, jedna z nejstarších církevních památek v Česku. Přes Vracovice, Částrovice, Pravonín a Načeradec vede až k vrcholu Velký Blaník, kde tě čeká romantický výhled na místní krajinu. Samotný vrchol se však nachází v rezervaci, kde je zakázaná jízda na kole, takže na něj musíš vyjít pěšky. Poté se vracíš zpět do Kondrace, kde cesta začala. 

Jestli nejsi ostřílený cyklista, uvedené trasy ti pravděpodobně dají zabrat. Proto si pořiď kvalitní vybavení, díky kterému bude tvoje cesta pohodová a pohodlná. V Decathlonu ho seženeš za super cenu.

Domů
Sdílet
Diskuse