Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2024 7:05
Čas čtení 0:46
Vincenc Novák

J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě

J. K. Rowling řekla, jak Alanu Rickmanovi z Harryho Pottera prozradila velké tajemství o jeho postavě
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER J.K. ROWLING
Uložit Uložené

Britská spisovatelka J. K. Rowling se rozpovídala o rozhovoru s hercem Alanem Rickmanem, kterému prozradila skutečné souvislosti jeho postavy.

Rickman si v sérii o Harrym Potterovi zahrál roli profesora Severuse Snapea, zdánlivého záporáka, z něhož se nakonec vyklubal člověk pracující pro dobré síly. Rickman, který zemřel v roce 2016, si roli Snapea zahrál ve všech osmi dílech série.

Spisovatelka se o tajemství podělila na svých webových stránkách, kde pravidelně odpovídá na dotazy fanoušků. „Opravdu potřebuju pochopit, o co Snapeovi jde? Jsem snad obyčejný padouch?“ zeptal se údajně Rickman autorky, která mu odpověděla, že je dvojitý agent. 

„Ale Harryho přece nemáš rád. Nedokážeš překonat svou zcela niternou nechuť k tomu klukovi, který vypadá úplně stejně jako tvůj úhlavní nepřítel,“ řekla herci Rowling, která mu následně prozradila i další překotný vývoj postavy. 

Doporučeno
J. K. Rowling se opřela do hvězd z Harryho Pottera kvůli jejich podpoře trans osob J. K. Rowling se opřela do hvězd z Harryho Pottera kvůli jejich podpoře trans osob 13. dubna 2024 13:05

Rowling také uvedla, že nerada zabíjí své postavy. „Ale je to součást života, že? Zabít Snapea bylo hrozné. Vždycky jsem věděla, že odejde. Nemohla jsem unést zabití Lupina a Tonksové (Harryho učitele a jeho ženy), to bylo tak smutné. A Freda (Weasleyho).“ 

Rowling podle informací magazínu Deadline v současné době zbývá napsat dvě knihy z její úspěšné detektivní série o Cormoranu Strikeovi a celkem má v hlavě dalších šest titulů. Je nejprodávanější světovou autorkou, údajně se dodnes prodalo až 600 milionů jejích knih. 

Domů
Sdílet
Diskuse