Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. prosince 2022 8:39
Čas čtení 0:58

Útočník na ulici v Praze pobodal dvě ženy, zaútočil i na policisty. Je po smrti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Útočník na ulici v Praze pobodal dvě ženy, zaútočil i na policisty. Je po smrti
Zdroj: Policie ČR

Obě ženy převezla záchranná služba do nemocnice, jedna z nich utrpěla vážná zranění.

V sobotu na Novodvorské ulici v Praze 4 pobodal agresivní muž dvě ženy a dal se na útěk. Policisté ho zanedlouho vypátrali v nedaleké Jílovské ulici. Muž zaútočil i na ně, strážníci tak museli zahájit palbu. Jeden z nich muže zasáhl a způsobil mu smrtelná zrnění. 

Policie útočníka resuscitovala

Mluvčí pražské policie Richard Hrdina řekl Deníku, že po vypátrání se útočník policistům odmítal vzdát a zaútočil na ně nožem. „Z toho důvodu museli policisté použít donucovací prostředky a střelnou zbraň,“uvedl. Jeden z policistů muže zasáhl a zranil ho. Policisté tak zahájili resuscitaci, která ale nebyla úspěšná a čtyřiatřicetiletý muž zranění podlehl. 

„Policisté resuscitovali toho muže ještě před příjezdem záchranky. Z okna jsme viděli, jak dělají masáž srdce. Velká fyzická výdrž, celkem se záchrankou to mohlo být i 15 minut. Všichni rychlí, organizovaní, slušní, žádná panika,“uvedla jedna ze svědkyň.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Totožnost pachatele ani jeho motiv policie zatím nezná. Napadené ženy byly převezeny do nemocnice. U jedné z nich jsou zranění vážná. „Záchranáři ji museli uvést do umělého spánku a zajistit jí dýchací cesty. Poté ji transportovali do motolské nemocnice,“ řekla Deníku mluvčí záchranky Jana Poštová. Druhá žena byla celou dobu při vědomí, s lehčím zraněním ji záchranáři odvezli do Thomayerovy nemocnice v Krči. 

Domů
Sdílet
Diskuse