Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
18. prosince 2022 v 19:45
Čas čtení 1:13

Američanky krmily toulavé kočky, dostaly dvouletou podmínku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Američanky krmily toulavé kočky, dostaly dvouletou podmínku
Zdroj: Pxfuel/volně k užití

„Varování, zatčení a odsouzení, a to jen proto, že jsme řešily problém s divokými kočkami, se kterým si město neví rady,“ uvedla jedna z žen.

Dvě ženy v americkém státě Alabama odešly od soudu s dvouletou podmínkou a každá s pokutou sto dolarů (necelé tři tisíce korun) poté, co krmily toulavé kočky a odchytávaly je, aby mohly být vykastrovány, čímž by se snížila jejich populace. Informuje o tom deník The Guardian.

Máte tu tři policejní auta jen proto, že krmím kočky?

Pětaosmdesátiletá Beverly Roberts a jednašedesátiletá Mary Alston z Wetumpky v Alabamě dostaly za krmení a odchyt divokých koček dva roky podmíněného trestu a finanční pokutu. Kdyby podmínku porušily, půjdou na deset dní do vězení. Podle soudu se provinily krmením koček v blízkosti soudní budovy, což mělo za následek škody na majetku ve výši tisíců dolarů.

14. září 2022 v 14:30 Čas čtení 3:25 Jak správně krmit kočku, aby byla zdravá a spokojená: Kravské mléko a konzervy z lednice jí škodí Jak správně krmit kočku, aby byla zdravá a spokojená: Kravské mléko a konzervy z lednice jí škodí

K zatčení dvojice došlo letos v červnu poté, co starosta města Jerry Willis přivolal policisty na pozemek patřící okresu Wetumpka. Policista Brendan Foster uvedl, že když přijel na místo, našel Alston, jak drží plechovku krmiva pro kočky. Policisté obě ženy informovali, že neoprávněně vnikly na cizí pozemek. „Máte tu tři policejní auta, protože krmím kočky?“ zeptala se jich mladší z žen. Tu strážníci zatkli poté, co se ohradila proti zatčení starší Beverly Roberts.

Odsouzení obou žen upoutalo pozornost národních organizací na ochranu práv zvířat. Ty tvrdí, že odchyt zdivočelých koček za účelem jejich kastrace je úspěšným způsobem, jak zastavit problém toulavých koček. „Soucit není zločin,“ okomentovala rozsudek Alice Burton, ředitelka programů organizace Alley Cat Allies, která se zabývá ochranou divokých koček a podporuje iniciativy na odchyt a kastraci. 

Podobně se vyjádřily i odsouzené. „Varování, zatčení a odsouzení, a to jen proto, že jsme řešily problém s divokými kočkami, se kterým si město neví rady,“ uvedla Roberts. 

Domů
Sdílet
Diskuse