Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
19. prosince 2022 12:19
Čas čtení 1:02

Elon Musk nechal hlasovat na Twitteru, jestli se má vzdát funkce šéfa firmy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk nechal hlasovat na Twitteru, jestli se má vzdát funkce šéfa firmy
Zdroj: Getty Images/Anadolu Agency/Contributor

Majitel Twitteru Elon Musk za sebe znovu nechává mluvit vox populi. Své sledující nechal rozhodovat v anketě, jestli má zůstat šéfem Twitteru, nebo ne. Podle výsledků, které se uzavřou do hodiny, se údajně rozhodne.

Elon Musk znovu nechává promluvit hlas lidu. V pondělí nechal sledující rozhodnout o tom, jestli má odejít z postu šéfa Twitteru. Dle ankety se rozhodne na základě jejích výsledků. Momentálně hlasovalo již přes 16 milionů uživatelů, přičemž 57,5 % lidí hlasovalo pro to, aby se postu vzdal.

14. prosince 2022 11:25 Čas čtení 0:52 Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě. Nahradil ho Francouz Bernard Arnault Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě. Nahradil ho Francouz Bernard Arnault

Majitel sociální sítě dle svých slov velmi dbá na to, aby měl „hlas lidu“ sílu sám o sobě. Po převzetí sociální sítě však udělal spoustu změn, které se v očích veřejnosti zdály být spíše kontroverzní. Navíc rozhodování se pouze na základě ankety veřejného mínění nemusí být vždy rozumné. Musk je však velkým popularizátorem tohoto způsobu jednání.

I proto nechal uživatele Twitteru hlasovat. „Mám se vzdát postu šéfa Twitteru? Podřídím se výsledkům tohoto hlasování,“ uvedl ve velmi jednoduché anketě, kterou vyvěsil poté, co navštívil fotbalové mistrovství světa v Kataru. A hlasování úplně nehraje v jeho prospěch – skoro 58 % ze 16,5 milionu hlasujících účtů je pro to, aby se funkce vzdal.

Pokud ti hlasování uteklo, stále se můžeš připojit. Anketa by měla být otevřená ještě zhruba hodinu.

Nejedná se však o nic nečekaného. Sociální síť Twitter pod Muskovým vedením poměrně strádá a americký miliardář se netajil tím, že by chtěl pro síť najít nové vedení. Již v listopadu uvedl web Axios, že se k tomu schyluje. 

„Nikdo nechce práci toho, kdo dokáže udržet Twitter při životě. Neexistuje žádný nástupce,“ dodal ale Musk. „Dávejte si pozor, co si přejete, jelikož se to může opravdu vyplnit.“

Anketa:
Má se Elon Musk vzdát postu šéfa Twitteru?
ANO.
NE.
ANO.
63 %
NE.
38 %
Domů
Sdílet
Diskuse