Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
20. prosince 2022 11:43
Čas čtení 1:06

Ledovka a sníh v Česku komplikují dopravu. Na těchto místech nevyjely spoje MHD

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ledovka a sníh v Česku komplikují dopravu. Na těchto místech nevyjely spoje MHD
Zdroj: TASR - František Iván

Počasí od úterního rána komplikuje na řadě míst v Česku provoz na silnicích. Hromadná doprava má zpoždění a některé spoje ani nevyjely.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v úterý výstrahy v souvislosti s ledovkou, silnou námrazou a tvorbou sněhových jazyků, o čemž jsme tě informovali. Počasí nicméně ztěžuje dopravu téměř v celém Česku.

Problémy jsou například v Praze a Středočeském kraji. Všechny příměstské autobusy mají zpoždění, některé vůbec nevyjely. Konkrétní omezení v částech Prahy aktualizuje Pražská integrovaná doprava (PID) na webu.

20. prosince 2022 6:00 Čas čtení 7:22 Šťastné a vypjaté! Vysvětlujeme, proč se o svátcích více stresujeme, než radujeme a co s tím dělat Šťastné a vypjaté! Vysvětlujeme, proč se o svátcích více stresujeme, než radujeme a co s tím dělat

Autobusové spojení se komplikuje také na jižní Moravě, některé spoje úseky objíždějí či zcela vynechávají. „Největší potíže evidujeme na severu kraje v širším okolí Velké Bíteše, Moravského Krumlova, Kuřimi, Tišnova, Boskovic a Letovic, dále v okolí Brna. Některé spoje vynechávají nesjízdné úseky,“ uvedli dispečeři pro ČT24. Některé menší ulice objížděly i autobusy brněnské MHD.

Jak dále informovala ČT24, sníh od pondělní noci komplikuje dopravu také na jesenické straně Moravskoslezského kraje. Na Bruntálsku je kvůli přeháňkám snížená dohlednost. Silnice I/11 mezi Bruntálem a Horním Benešovem jsou k tomu neprůjezdné. Situaci řešili silničáři i hasiči. 

K nebývalému počtu nehod vyjíždí policisté hlavně v Ústeckém kraji. Do úterního rána se tam stalo přes sto dopravních nehod, u čtrnácti z nich policii asistovali hasiči.

V Pardubickém kraji jsou na Chrudimsku uzavřené tři úseky nejmenších silnic. V okolí Hlinska jsou i zapadlá osobní auta. Neprůjezdné jsou silnice z Vojtěchova do Kladna, ze Ctětína do Ctětínku a z Pokřikova do Oldřiše. Podle silničářů jsou v těchto místech nadměrné závěje, které nezvládne ani šípový pluh.

Domů
Sdílet
Diskuse