Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Adéla Ježková
22. prosince 2022 v 7:54
Čas čtení 1:36

Počasí: Čekají nás Vánoce na blátě, Ježíšek přinese jaro

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí: Čekají nás Vánoce na blátě, Ježíšek přinese jaro
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Po vydatném sněžení se opět oteplí. Bílé Vánoce si tak neužijeme ani letos.

Ke čtvrtečnímu ránu očekává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na západě a jihozápadě Čech občas déšť a místy i mrznoucí mlhy. Přes den bude zataženo až oblačno, od západu se na většině území může objevit občasný déšť, který bude zejména na severovýchodě Čech a na Moravě místy i mrznoucí. 

„Zejména na severovýchodě Čech a na Moravě místy očekáváme tvorbu ledovky,“ varuje meteorolog Jan Šrámek z ČHMÚ.

21. prosince 2022 v 11:00 Čas čtení 5:37 „Vánoční večírek není záminkou k sexuálnímu obtěžování.“ Svěřili jste se nám se zážitky z firemních akcí „Vánoční večírek není záminkou k sexuálnímu obtěžování.“ Svěřili jste se nám se zážitky z firemních akcí

Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až –1 °C, během noci na severovýchodě Čech a na Moravě na +1 až –3 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě místy kolem 2 °C, v tisíci metrech na horách kolem 4 °C. 

V pátek bude zataženo až oblačno, občas se může objevit déšť nebo přeháňky, na Moravě také místy mlhy a ojediněle i mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty se budou podle předpovědi pohybovat kolem 6 až 2 °C, na Moravě místy kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 7 až 11 °C, na Moravě místy kolem 5 °C. 

Štědrý den ve znamení deště

V sobotu, tedy na Štědrý den, bude podle meteorologů zpočátku zataženo a na většině území bude pršet. Od západu bude přibývat proměnlivá oblačnost a místy i přeháňky. Nejnižší noční teploty ČHMÚ očekává v rozmezí 8 až 4 °C, na Moravě místy kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty se pak budou pohybovat od 7 do 11 °C. Takové teploty odpovídají spíše jarním měsícům, dubnovým a téměř i květnovým hodnotám. 

22. prosince 2022 v 6:00 Čas čtení 9:48 Bodyshaming k Vánocům. Nenosí ho Ježíšek, ale toxická dietní kultura Bodyshaming k Vánocům. Nenosí ho Ježíšek, ale toxická dietní kultura

V neděli bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Ojediněle se mohou objevit přeháňky, déšť i mlhy. Nejnižší noční teploty se očekávají od 5 do 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 6 až 10 °C, na Moravě místy kolem 4 °C. 

Také v pondělí bude podle ČHMÚ zataženo až oblačno, zpočátku místy až polojasno. Ojediněle se mohou objevit mlhy a místy také občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až na –1 °C. Nejvyšší denní teploty se naopak vyšplhají na 7 až 11 °C. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:
Bude zataženo až oblačno. Místy se může vyskytnout občasný déšť nebo přeháňky, od středních poloh také srážky smíšené nebo sněhové. Postupně budou srážky a částečně i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty meteorologové z ČHMÚ zpočátku očekávají v rozmezí 5 až 0 °C, postupně +1 až –4 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 2 až 7 °C.
Domů
Sdílet
Diskuse