Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2022 7:22
Čas čtení 0:31
Radim Šlechta

Evropané budou mrznout a jíst své mazlíčky, tvrdí Rusům státní televize v reklamním spotu

Evropané budou mrznout a jíst své mazlíčky, tvrdí Rusům státní televize v reklamním spotu
Zdroj: RT
NEWS
Uložit Uložené

Ruská státní televize přeje zbytku Evropy „šťastné rusofobní Vánoce“.

„Šťastné rusofobní Vánoce,“ přeje ruská státní televize všem Evropanům, kteří odsoudili okupaci Ukrajiny, rozhodli se bojkotovat ruské výrobky a nesouhlasí s politikou diktátora Vladimira Putina. Televize v předvánočním spotu vzkazuje, že kvůli vysokým cenám energií bude muset zbytek Evropy nakonec jíst svoje domácí mazlíčky. 

Klip začíná veselými svátky v roce 2021, kdy dcera dostává od svých rodičů křečka jako domácího mazlíčka u dobré večeře a rozsvíceného stromečku, druhý rok už křeček vyrábí elektřinu, aby stromeček svítil alespoň spoře. Poslední rok 2023 už se nese ve znamení chudoby v místnosti se zatlučenými okny a otec rodiny vytahuje z úst křečkovu mašličku.

„Šťastné protiruské Vánoce. Pokud vám vaše média neposkytují pravdivé informace, RT můžete sledovat přes VPN,“ upozorňuje nakonec televize. V září se z dílny propagandistů RT objevilo video, které evokovalo evropskou dobu ledovou.

Domů
Sdílet
Diskuse