Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Jarůšek
25. prosince 2022 16:10
Čas čtení 1:10

Počasí na silvestra a Nový rok: Do Česka v druhé půlce týdne přijde další oteplení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na silvestra a Nový rok: Do Česka v druhé půlce týdne přijde další oteplení
Zdroj: Unsplash/Beth Jnr/volně k užití (ilustrační foto)

Jaké bude počasí v nadcházejícím týdnu? To přibližuje předpověď ČHMÚ.

Po nedávných třeskutých mrazech, kdy rtuť klesala až k minus 15 stupňům Celsia, se v posledním týdnu začalo opět postupně oteplovat a zdá se, že denní teploty převážně nad nulou čekají Česko i v nadcházejícím týdnu. Vyplývá to z týdenní předpovědi, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav.

25. prosince 2022 10:03 Čas čtení 0:46 PŘEHLEDNĚ: Jaká je otvírací doba o vánočních svátcích, na silvestra a Nový rok? PŘEHLEDNĚ: Jaká je otvírací doba o vánočních svátcích, na silvestra a Nový rok?

Koncem týdne až 12 stupňů

V noci z neděle na pondělí očekávají meteorologové teploty v rozmezí 5 až 1 °C, přes den pak teploty vyšplhají k 7 až 11 °C s občasným deštěm na většině území. Další dny se nejprve mají nést ve znamení mírného ochlazování, potom ale rtuť začne znovu stoupat. 

Podle ČHMÚ mohou úterní teploty v noci klesnout k −1 °C a přes den se budou pohybovat od 2 do 6 °C. Místy se navíc mohou objevit smíšené nebo sněhové přeháňky. Stejné denní teploty se očekávají i ve středu, ty noční se však mají držet mezi 0 až −4 °C.

Od čtvrtka pak přijde mírné oteplování. Dle předpovědi meteorologů už budou noční teploty mezi +4 až 0 °C, a přes den dokonce až 10 °C. Vát bude mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě místy slabý do 3 m/s.

Podobně tomu bude i v pátek, kdy rtuť v noci klesne k 6 až 2 °C a přes den vystoupá k 5 až 9 °C. Očekává se mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, na horách se místy vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. Na hřebenech hor mohou být i srážky smíšené nebo sněhové.

V sobotu a neděli, tedy na silvestra a Nový rok, nás pak čeká další mírné oteplení. Víkendové noční teploty se budou pohybovat mezi 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 0 °C, ovšem přes den rtuť na teploměrech vystoupá k 7 až 12 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse