Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
27. prosince 2022 15:38
Čas čtení 0:46

Írán zakázal letadlu s rodinou legendárního fotbalisty opustit zemi. Podpořil ženy v boji za svá práva

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Írán zakázal letadlu s rodinou legendárního fotbalisty opustit zemi. Podpořil ženy v boji za svá práva
Zdroj: Flickr/Dushan Hanuska/volně k užití

Druhý nejlepší reprezentační střelec nedávno vyjádřil podporu protestům za práva žen.

Podle Aliho Daeího odklonily íránské úřady letadlo do Dubaje, aby zabránily jeho manželce a dceři opustit zemi. Důvodem mělo být i to, že třiapadesátiletá fotbalová legenda podpořila ženy, které v zemi bojují za svá práva. Informuje o tom server BBC.

Fotbalista Daeí uvedl, že se jeho rodina pokusila odletět z Teheránu do Dubaje, aby se k němu připojila na pondělní dovolené. Její let byl ale odkloněn. „(Manželka a dcera) jely do Dubaje na několikadenní výlet a zpět. Kdyby měly zákaz odletu, měl by to ukázat systém pasové policie. Nikdo mi na to neodpověděl,“ řekl Daeí.

Írán umlčuje celebrity podporující protesty 

Samotný fotbalista, který se ohradil proti potlačování protestů v zemi, pocítil následky svých slov, když jej úřady donutily zavřít jím vlastněné klenotnictví a restauraci v Teheránu. Jemu samotnému už byl pas zabaven před několika měsíci.

Kromě zatýkání íránské úřady podobně zakázaly cestovat nebo vůbec opustit zemi několika desítkám celebrit. Stalo se tak poté, co významní lidé podpořili masové protesty na podporu práv žen. Ali Daeí je jedním z nejznámějších fotbalistů i sportovních osobností vůbec. Jako kapitán národního týmu vstřelil na mezinárodní úrovni 109 gólů a po Cristianu Ronaldovi je druhým nejlepším reprezentačním střelcem historie.

Domů
Sdílet
Diskuse