Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda TASR
2. ledna 2023 v 9:34
Čas čtení 0:51

Ukrajina prý zasadila další vojenský úder. Rusko mělo v Bachmutu ztratit skoro 400 vojáků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajina prý zasadila další vojenský úder. Rusko mělo v Bachmutu ztratit skoro 400 vojáků
Zdroj: NARA

Víkend měl být pro obránce úspěšný z hlediska vojenských úspěchů na bojišti v Bachmutu na východní Ukrajině. Ruská armáda měla přijít hned o 370 vojáků.

Ukrajinská armáda tvrdí, že způsobila výrazné ztráty ruským vojenským jednotkám v malém městě Bachmutu na východě Ukrajiny, kde už celé měsíce probíhají intenzivní boje. TASR o tom informuje na základě zprávy agentury DPA.

29. prosince 2022 v 12:47 Čas čtení 0:55 Rusko vyslalo rakety na celou Ukrajinu. Dopadly i ve Lvově, 65 kilometrů od hranic s Polskem Rusko vyslalo rakety na celou Ukrajinu. Dopadly i ve Lvově, 65 kilometrů od hranic s Polskem

Mluvčí východního velení ukrajinské armády Serhij Červatko v neděli večer řekl, že při bojích o kontrolu nad tímto městem bylo během soboty zabito přibližně 170 ruských vojáků a nejméně 200 dalších utrpělo zranění. Moskva se k informacím dosud nevyjádřila, přičemž jak podotýká DPA, takové údaje z bojiště je často nemožné bezprostředně potvrdit.


Ruské síly se již dlouho snaží získat Bachmut ležící v Doněcké oblasti, jehož dobytí by mělo pro Moskvu symbolický význam. DPA uvádí, že podle analytiků má přitom toto město jen malou strategickou hodnotu. Jakýkoli průnik v této oblasti by však ruským jednotkám umožnil postup hluboko za ukrajinské linie.

Boje v Makijivce

To ale nemá být všechno. Ukrajinská strana měla zaznamenat další vojenské úspěchy i v Makijivce v Doněcké oblasti, kde se jí údajně povedlo zneškodnit dalších 400 vojáků americkými raketomety HIMARS, uvedla ruská mutace webu BBC dle informací ministerstva strategické komunikace ozbrojených sil Ukrajiny.

To na Telegramu uvedlo, že v oblasti mělo přijít o život 400 ruských vojáků a 300 mělo být zraněno. Celkové počty ruských ztrát se však nedají pořádně ověřit. Tzv. Doněcká lidová republika ohlásila ztrátu pouhých 15 vojáků. 

Domů
Sdílet
Diskuse