Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. ledna 2023 16:17
Čas čtení 0:51

Soud s Babišem a Nagyovou míří ke konci, ve čtvrtek mají zaznít závěrečné řeči

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Soud s Babišem a Nagyovou míří ke konci, ve čtvrtek mají zaznít závěrečné řeči
Zdroj: TASR/AP

Na programu už budou zřejmě jen závěrečné řeči.

Soudce Městského soudu v Praze Jan Šott odročil ve středu řízení kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo, ve které čelí obžalobě bývalý premiér a kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová. Ve čtvrtek budou na programu zřejmě už závěrečné řeči. Uvedl to Deník N. 

4. ledna 2023 16:02 Čas čtení 0:57 Karel Janeček na prezidenta kandidovat nemůže, soud zamítl jeho stížnost Karel Janeček na prezidenta kandidovat nemůže, soud zamítl jeho stížnost

Babiš se u soudu opakoval, trvá na své nevinně

„K vyhlášení rozsudku mohu pouze obecně uvést, že zpravidla následuje krátce (nanejvýš v řádu dnů) poté, co zazní závěrečné řeči a poslední slova obžalovaných,“uvedl mluvčí soudu Adam Wenig.

U středečního soudu Babiš vše označil jako politický proces, jako důkaz zmínil obnovení svého trestního stíhání v roce 2019 nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem. Zopakoval také, že hnacím motorem kauzy byla média. „Bylo to hlavně o mé rodině. Já dnes nebudu mluvit o tom, co politici a novináři udělali s mým synem. Na to není jiné slovo než hyenismus,“citoval jeho slova Deník N.

Obžaloba tvrdí, že Babiš zajistil na přelomu let 2007 a 2008 vyvedení společnosti Farma Čapí hnízdo ze svého holdingu Agrofert a prodej akcií svým dětem a partnerce. Podle státního zástupce to udělal proto, aby farma zdánlivě splňovala podmínky pro získání padesátimilionové dotace pro malé a střední podniky. Nagyová podle obžaloby úspěšnou žádost o dotaci podala. Babiš i Nagyová vinu od počátku odmítají.

Domů
Sdílet
Diskuse