Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. ledna 2023 14:15
Čas čtení 0:51

Vyšetřování Andrewa Tatea pokračuje. Rumunské úřady mu zabavily sbírku aut

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vyšetřování Andrewa Tatea pokračuje. Rumunské úřady mu zabavily sbírku aut
Zdroj: Porsche

Rumunské úřady zabavily sbírku aut misogynního influencera Andrewa Tatea a jeho bratra Tristana.

K zabavení automobilové sbírky došlo jen několik dní poté, co byl kontroverzní influencer zatčen v rámci vyšetřování obchodování s lidmi a znásilnění. Hodnota sbírky se odhaduje na více než pět milionů eur (v přepočtu více než 120 milionů Kč). Úřady údajně zabavily také několik jeho budov, včetně jedné, kde bratři bydleli – a kde údajně drželi šest mladých žen. Informuje o tom deník Independent.

Podle deníku Insider měla policie zabavit celkem jedenáct vozů, mezi nimi měly být například Buggati Chiron, Rolls Royce, dvě Ferrari a Porsche. Právě touto sbírkou aut se Tate pochlubil v tweetu namířeném proti klimatické aktivistce Gretě Thunberg, jejíž reakce si na sociální síti získala nevídanou popularitu. 

Podezírán je z vedení skupiny organizovaného zločinu 

Zabavení automobilů potvrdila mluvčí rumunské vyšetřovací agentury DIICOT Ramona Bolla. Uvedla, že jsou zadržovány za účelem „pokrytí nákladů na vyšetřování“ a že budou rovněž sloužit jako zástava pro financování případných plateb údajným obětem. Vyšetřuje se rovněž, zda nákup aut nebyl financován z nelegální činnosti.

11. září 2023 6:00 Čas čtení 14:12 „Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea „Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea

Jak jsme informovali minulý týden, Tate stráví ve vazbě 30 dní. Influencer byl zatčen spolu se svým bratrem Tristanem. Kromě obchodování s lidmi a znásilnění jsou bratři spolu se dvěma rumunskými muži podezíráni z vedení skupiny organizovaného zločinu.

Domů
Sdílet
Diskuse