Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
6. ledna 2023 v 12:33
Čas čtení 0:57

Renáta Kellnerová je 12. nejbohatší ženou na světě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Renáta Kellnerová je 12. nejbohatší ženou na světě
Zdroj: PPF

Žebříček sestavil americký časopis Forbes.

Podnikatelka Renáta Kellnerová, vdova po tragicky zesnulém vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, je na dvanáctém místě žebříčku nejbohatších žen na světě. Žebříček sestavil časopis Forbes. Pětapadesátiletá Kellnerová s rodinou má podle Forbesu majetek v hodnotě 16,3 miliardy dolarů (přes 372 miliard korun).

Kellnerová stojí nejvýše ze všech Čechů a Češek

Vůbec nejbohatší ženou je podle žebříčku Françoise Bettencourt Meyers, dědička francouzského kosmetického impéria L'Oreal. Její majetek je 75,4 miliardy dolarů. V celkovém žebříčku je Bettencourt Meyers na dvanáctém místě. Druhou nejbohatší ženou je dědička po zakladateli maloobchodní firmy Walmart Alice Walton, její jmění činí 58 miliard dolarů. Třetí příčka patří se jměním 24,7 miliardy dolarů bývalé manželce zakladatele americké internetové společnosti Amazon Mackenzie Scott.

Renáta Kellnerová se v celkovém žebříčku nachází na 100. místě, a je tak celkově nejbohatším člověkem z České republiky. Kromě ní figuruje v žebříčku ještě devět Čechů. Nejbohatším člověkem na světě je francouzský podnikatel Bernard Arnault. 

Nejbohatší lidé z Česka podle žebříčku časopisu Forbes

Jméno a příjmeníPořadíMajetek (v miliardách dolarů)
Renáta Kellnerová s rodinou100.16,3
Karel Komárek293.7,5
Radovan Vítek448.5,6
Daniel Křetínský495.5,2
Andrej Babiš692.4
Pavel Tykač828.3,5
Pavel Baudiš1076.2,7
Marek Dospiva1880.1,5
Eduard Kučera1883.1,5

Petr Kellner zahynul na jaře 2021 po pádu vrtulníku na Aljašce. Podle oficiálních dokumentů měl zesnulý nejbohatší Čech samotný pád vrtulníku na Aljašce přežít, pravděpodobně s instruktorem Gregorym Harmsem. Oba zemřeli při čekání na pomoc.

Domů
Sdílet
Diskuse